Update: Singapore bruist! nu nog goedkoper!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vlieg in de maanden september 2015 tot en met maart 2016 voor maar € 471 (all-in) van Amsterdam naar Singapore met British Airways.

Boeken doe je op de website van British Airways

Singapore is wat ons betreft een van de hoogtepunten in Zuidoost-Azië.

Indien je budget het toelaat is Marina Bay Sands, met het wereldberoemde infinity pool, hét hotel om te verblijven tijdens je bezoek. Maar niet getreurd als een kamer in dit hotel te duur is! Het hotel heeft op het dak een bar die ook toegankelijk is voor niet hotelgasten, waar je met een (zij het wat prijzig) drankje kunt genieten van een schitterende zonsondergang.  

 

singaporekarima5 (2)

Wow!!

Zodra je het adembenemende uitzicht zat bent (wat moeilijk is voor te stellen), ga je naar beneden en zoek je een plaatsje in de baai bij het Marina Bay Sands. Daar vindt namelijk elke avond de grootste water- en lichtshow van Zuidoost-Azië plaats.

 

singapore

 

Nadat dit spektakel voorbij is, is het tijd om te gaan genieten van de veelzijdige keuken van Singapore. Op enkele minuten lopen vind je onder meer Clarke Quay en Robertson Quay met talrijke restaurants en barretjes.

Overdag vermaak je je met shoppen op Orchard Road, een bezoekje aan een van de vele musea en wandelingen door de parken, de botanische tuinen en het Colonial District met diverse imposante gebouwen uit het Britse tijdperk. 

Tot slot mag het drinken van een Singapore Sling uiteraard niet aan je bezoek ontbreken. Dit doe je bij voorkeur in de bar van The Raffles Hotel waar deze (iets te zoete) cocktail begin vorige eeuw voor het eerst is gemaakt. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Afgezien van de vele stop-over mogelijkheden is Singapore door haar ligging ook een uitstekend startpunt voor een rondreis door Maleisië. 

Vanaf Singapore is het bijvoorbeeld slechts een paar uur met de bus naar Malakka. Een stad die lange tijd in Nederlandse handen is geweest wat nog steeds goed zichtbaar is door gebouwen als het Stadhuys. En vanaf 80 euro voor een retourtje ben je op Borneo. Bekend om de schitterende jungle, de orang-oetans, de prachtige eilanden en de fantastische onderwaterwereld.

 

melaka8

 

Geschreven door DutchFlyGal @KarimaBol

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like...

Geef een reactie