Paris een DutchFlyGuys Reisverslag

Paris!

De DutchFlyGuys vliegen graag en veel. Hoe verder, hoe beter is het credo.

Maar afgelopen weekend was het tijd voor een andere aanpak! Met de Thalys naar Parijs!

foto1

Zoals velen inmiddels weten , maken de DutchflyGuys er niet alleen een sport van het goedkoopste en/of beste vliegticket te vinden. Met evenveel enthousiasme zoeken ze naar een geschikt hotel. Ook die missie is dit keer weer geslaagd: Hotel Princesse Caroline. Een driesterrenhotel met onlangs gerenoveerde kamers (mooi roze is niet lelijk!) op een steenworp afstand van de Arc de Triomphe en de Champs-Élysées.  Met 108 euro per nacht (wat voor Parijse begrippen redelijk goedkoop is) waren wij van mening dat dit hotel de beste prijs-kwaliteitverhouding bood.

foto 2

Het zal sommigen niet ontgaan zijn, maar de DutchFlyGuys hebben naast het reizen en vliegen nog een hobby: fotograferen! Voorzien van twee camera’s, twee mobiele telefoons met camera én een Go-Pro hebben wij ons uitstekend weten te vermaken in deze fotogenieke stad!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

foto 5

Van de waanzinnige drukte bij de Eiffeltoren en de Sacré-Coeur naar het serene Cimetière du Père- Lachaise. Wat een wereld van verschil! De grootste begraafplaats van Parijs is dé plek om even te ontsnappen aan alle hectiek. Zonder dat je het door hebt, ben je zomaar ineens uren aan het ronddwalen op deze prachtige rustgevende plek.

foto 6

Een aantal bekenden, zoals Oscar Wilde, Edith Piaf, Chopin en Jim Morrisson, hebben hier hun laatste rustplaats. En mensen met een kinderwens doen er goed aan om het graf van Victor Noir te bezoeken. Het bronzen beeld op zijn tombe is een symbool van fertiliteit geworden: wrijven over zijn kruis zou de kans op een zwangerschap vergroten. Je hoeft je niet te schamen hoor! Velen zijn je zo te zien voorgegaan…

foto 7

En een bezoek aan Parijs is natuurlijk  niet compleet zonder een bezoek aan een van de vele musea. Parijs telt er maar liefst meer dan 150!

Op zondag bezochten wij het Musée National d’Art Moderne  in Centre Pompidou (overigens niet te verwarren met Musée d’Art Moderne). Werken van Matisse, Picasso, Kandinsky en van voor ons minder bekende kunstenaars in overvloed. En goed om te weten: op de eerste zondag van de maand is de toegang gratis. Toch een welkome meevaller als je net 5 euro voor een cola hebt betaald…

foto 8

foto 9

Na deze culturele inspanning was het tijd voor een culinair uitstapje. Ook daarvoor ben je immers in Parijs toch?!

foto 10

En we hadden het helemaal uitgekiend. Maandagochtendvroeg naar het Louvre. Dan is het vast nog niet zo druk. We wilden namelijk toch wel graag een glimp opvangen van de Mona Lisa. Meer dan een glimp is het inderdaad niet geworden… Het was een complete gekkenhuis met hordes uitzinnige toeristen.

foto 11

Gelukkig heeft het Louvre veel meer te bieden. We hebben ons snel uit de voeten gemaakt en zijn de Nederlandse collectie op de tweede verdieping gaan bewonderen.

foto 12

En ook het gebouw waarin het Musée du Louvre is gevestigd, heeft fervente fotografen als wij voldoende te bieden!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een van de hoogtepunten van deze stedentrip was tot slot het bezoek aan de Eiffeltoren om 23.00 uur ‘s avonds. Het was niet alleen aanzienlijk rustiger dan overdag, de toren was ook nog eens veel mooier. Voor de millenniumviering zijn er 20.000 lampjes aangebracht op de toren. 25 bergbeklimmers hebben daar 5 maanden lang een dagtaak aan gehad. Het resultaat is gelukkig nog steeds zichtbaar. Na zonsondergang gaan de lampjes op het hele uur 5 minuten knipperen. Letterlijk en figuurlijk: schitterend!

foto 14

foto 15

Terug in de Thalys kwamen we tot de allesbehalve vervelende conclusie dat we snel terug moeten naar deze fantastische stad. Er is namelijk nog zoveel meer te doen waar we nu helaas niet aan toe zijn gekomen…

Paris, à bientôt!

 

You may also like...

1 reactie

  1. Emily schreef:

    Dank fly-travel guys voor de boeiende foto’s en het reisverslag. Het was zo snel weer afgelopen 🙂 meer-meer-meer. > Emily

Geef een reactie