Reisverslag Beijing

Reisverslag Beijing door gastschrijver Thijs v/d Tillart (@Thezke op twitter)

Tiananmen_beijing_Panorama

Voor mijn studie en werk ben ik de afgelopen 5 jaar veelvuldig in Azië geweest. Wat een fantastisch land waar veel te zien, beleven en proeven is! Voor de Dutchflyguys schrijf ik graag over mijn ervaringen. Te beginnen met een van mijn favoriete steden in China, de hoofdstad Beijing!

hlpn_1235_fp254897

Het avontuur begint natuurlijk al op Beijing Capital Airport. Op Atlanta na is dit het grootste vliegveld ter wereld met jaarlijks zo’n 80 miljoen reizigers. Gek idee dat ze ten zuiden van Beijing momenteel een vliegveld aan het bouwen zijn wat nog groter moet worden! Met de metro ben je binnen een half uurtje in het centrum van Beijing en kun je met de metro of taxi eenvoudig verder reizen naar je hotel!

SHATEC

Qua overnachtingen zijn er tal van mogelijkheden in Beijing voor ieder budget. Al vanaf 8 euro per nacht kun je in een slaapzaal terecht in de jeugdhostels overal door de stad heen. Ga je voor cultuur en historie kies je voor een courtyard hostel zoals Leo Hostel vlakbij het plein van de Hemelse vrede. Ga je voor het nachtleven kies dan voor Sanlitun Hostel ten oosten van de stad. Via boekingswebsites als kun je de opties vergelijken en direct boeken! Belangrijkste in een gigantische stad als Beijing (+/- 20 miljoen inwoners) is om in ieder een hotel dichtbij een metrohalte te hebben om makkelijk van A naar B te kunnen reizen.

798artzone2

Maargoed, dan ben je in je hotel en dan? Ga je direct naar de hoogtepunten als de verboden stad en de tempel van de hemel, of bewaar je het beste voor het einde van je verblijf? Als (moderne) kunstliefhebber mag je 798 Art District niet overslaan en voor religie moet je absoluut een bezoek brengen aan de Lama Tempel, de grootste boeddhistische tempel buiten Tibet! En dan is er natuurlijk nog het zomerpaleis, het vogelnest (olympisch stadion) en de hutongs.

wall4_2800060b

Wanneer je de stad wilt ontvluchten vanwege de drukte of mogelijke smog, dan is er in Beijing een ideale uitweg om er een dagje tussenuit te gaan. De Chinese muur ligt namelijk 2 uurtjes rijden buiten Beijing! Kies vooraf wat je wilt zien; gerestaureerd of authentiek, veel trappen of niet etc.… Er zijn namelijk verschillende plekken waar je dit wereldwonder kunt aanschouwen! Zelf vind ik Mutianyu erg mooi, met als voordeel dat je met de kabelbaan naar boven kunt. Ook is het er, wanneer je ’s ochtends op tijd vertrekt, niet al te druk. Dan is er ook nog Simatai of Badaling waar je overlopen wordt door Chinese toeristen, maar waar het uitzicht wel overweldigend is! Informeer altijd bij hostels of ze geen dagexcursies organiseren naar “geheime” stukken van de muur waar je de muur praktisch voor jou alleen zult hebben!

CHINA-RAIL-TRANSPORT

Mijn ideale trip naar Beijing zou een dag of 4-5 duren! 2 dagen voor de absolute hoogtepunten van Beijing, 1 dag voor de Chinese muur en dan nog 1 dag om te wandelen door de hutongs en hierin eindeloos te verdwalen door kleine straatjes tot je vanzelf weer een metrostation tegen zult komen. Een eventuele 5e dag kun je dan besteden om nog uitgebreid te gaan shoppen in de “fake goods market” of om op de hogesnelheidstrein te stappen naar een nieuwe topbestemming in China zoals bijvoorbeeld Xi’an of Shanghai.

You may also like...

Geef een reactie