Bangkok een DutchFlyGuys Reisverslag

Door: @Thezke

Bangkok!

In verband met een sollicitatiegesprek ben ik 4 dagen naar Bangkok geweest! Met Orient Thai is het slechts 3 uur vliegen vanaf Hong Kong naar de hoofdstad van Thailand.

post-5314-0-69896500-1342450795

Ik was al een paar keer eerder in Bangkok geweest dus dit keer sloeg ik de toeristische highlights zoals het Royal Palace en de liggende Buddha over.

bangkok-grand-palace500

Gelukkig heeft Bangkok erg veel te bieden en heb ik me gelukkig absoluut niet hoeven te vervelen. Met de Skytrain was ik vanaf het vliegveld (Suvarnabhumi) binnen een uur bij mijn hotel vlakbij China Town. Na een korte siesta (om mijn vlucht te halen ging mijn wekker die ochtend al om 4:30) ben ik Bangkok per boot gaan verkennen. Verspreid over de stad zijn verschillende aanlegsteigers vanaf waar je met long tail boats een tour door de stad kunt maken. Mij leek 2 uur voldoende, en gezien de harde houten bankjes bleek dit ook ruim genoeg om een mooi beeld van de stad en haar Skyline te krijgen. Langs het water zijn verschillende tempels en ook zie je op sommige plekken veel vissen of een enkele varaan langs de kant.

chinatown

Als China liefhebber ben ik die avond naar China Town gegaan om heerlijk te eten bij een van de vele straattentjes. Voor even had ik het gevoel weer gewoon in China te zitten die avond. Hierna weer terug naar het hotel gelopen, al was een tuk-tuk of een taxi natuurlijk ook mogelijk, maar te voet zie je toch altijd net iets meer van de stad.

Dag 2 ben ik vroeg op gestaan voor een 25-km lange fietstocht bij ABC-tours (Amazing Bangkok Cycling)! Met een Nederlandse gids zijn we door de buitenwijken van Bangkok naar de rivier gefietst. Met een bootje naar de overkant en hier op prachtige smalle paadjes door de jungle heen gefietst. Onderweg lekker geluncht en genoten van de prachtige natuur. Echt een aanrader voor iedereen die een keer naar Bangkok komt!

bangkok-backpackers-travel-information

Die avond heb ik nog 2 uur door de stad gewandeld en wederom heerlijk gegeten. Thais dit keer. Ook de 3e dag scheen het zonnetje weer volop en ben ik 4 uur gaan wandelen door de stad. Onderweg van alles en nog wat tegengekomen, zoals grote parken, stadions, tempels, markten etc… en uiteindelijk met de Skytrain weer terug naar het hotel gegaan. Die avond ben ik naar Khao San Road gelopen, dè uitgaansstraat van Bangkok. Het was weliswaar 1,5 uur wandelen om er te komen, maar bij aankomst heb ik eerst genoten van een koud Chang biertje met een heerlijk ontspannen voetmassage van een uur. (voor 6 euro). Hierna heb ik me in het feestgedruis gestort tot in de kleine uurtjes. In bijna iedere kroeg is wel een live-band aan het spelen of kun je als sportfanaat live voetbal of rugby kijken. Ondertussen wordt je de hele avond aangesproken door mensen uit veel verschillende landen die op vakantie zijn in Bangkok!

bts-skytrain

De laatste dag heb ik wederom Thais gelunched (wonton soep met noodles) en ben ik met de Skytrain weer terug naar het vliegveld gegaan. Weer terug naar Shenzhen waar ik de komende dagen in afwachting ben van een antwoord op mijn sollicitatie.

Update:

En inmiddels aangenomen en woon ik al 3 weken in Thailand! Morgen sleutels van mn apartementje in Chiang Mai ophalen!

You may also like...

2 reacties

  1. E.M.Th. Goyaars schreef:

    Verslag was veel te kort 🙂 Zo leuk vond ik het.

Geef een reactie