Reisverslag beautiful Toronto

Reisverslag Toronto door Christian van Tux Photography

IMG_9980-bewerkt-2-2

Toen ik in 2015 besloot om in 2016 wederom een fototrip naar New York City te plannen, was ik op zoek naar een andere stad om te combineren met mijn bezoek aan deze stad. Dat werd Toronto, in het Oosten van Canada. Waarom Toronto? Dat wil ik je graag vertellen in dit korte reisverslag en ik zal hierin wat handige tips geven.

IMG_9849-bewerkt-2

De reis naar Toronto

Toronto is de grootste stad van Canada en ligt in de provincie Ontario aan Lake Ontorio. Vanuit New York City is het iets meer dan anderhalf uur vliegen. Er zijn vanaf het vliegveld ‘Toronto Pearson’ meerdere mogelijkheden om verder te reizen naar je hotel. Mijn hotel lag in de buurt van het centrum en ik heb gekozen om met de trein en metro daar naartoe te reizen. Met de ‘Union Pearson Express’ trein ben je in ongeveer 25 minuten in het centrum van Toronto, het station heet Union. Vanaf Union Station is het mogelijk om met bijvoorbeeld de bus of metro verder te reizen. Sommige hotels zijn ook lopend makkelijk te bereiken en je kan natuurlijk een taxi pakken. Ik vond de treinrit zeer prettig. De trein is luxe, er is genoeg plaats voor je bagage en de treinen rijden zeer frequent. Wanneer je besluit om verder te reizen met de metro is het wel verstandig om alvast wat Canadees geld op zak te hebben, kaartjes voor korte ritten kunnen namelijk alleen contant worden betaald. Op het vliegveld kan je bijvoorbeeld alvast geld pinnen.

IMG_0058-bewerkt-3

Wat is er allemaal te doen in Toronto?

In Toronto en ook in de regio zijn veel verschillende activiteiten te doen. Voor sommige activiteiten zijn kortingscoupons te vinden via deze couponsite. Ik zal een aantal activiteiten benoemen en links toevoegen naar handige sites:

* Toronto Islands. Een heerlijke manier om aan de drukte van de stad te ontsnappen en perfect voor het maken van foto’s van de Skyline! Op de eilanden kan je heerlijk wandelen, fietsen of lekker ontspannen op een van de stranden. Vanuit de stad kan je de Toronto Ferry pakken naar verschillende eilanden. Vanaf Ward’s Island heb je het beste uitzicht op de Skyline vind ik. Daarnaast is Ward’s Island een stuk rustiger dan Centre Island. Je kan ook van Ward’s Island wandelen naar Centre Island. Ik vond dat erg mooi om te doen via de achterkant van Ward’s Island, omdat je daar prachtig uitzicht hebt op Lake Ontario. Je kan vanaf alle eilanden de Ferry weer terug pakken naar de stad. Tip! Koop van tevoren een aantal tickets via de site van de Toronto Ferry en print ze uit. Je hoeft dan niet in de rij te staan bij de kassa en je loopt direct door naar de ingang, wat vooral in de weekenden en op feestdagen veel tijd scheelt.

* CN Tower. Een van de hoogste torens ter wereld en met geweldig uitzicht. De toren springt er voor mij ook uit bij foto’s van de Skyline.

IMG_9914-bewerkt-2

* Excursie naar de Niagara Falls. Dit vond ik echt geweldig om te doen! Mijn tour heb ik geboekt bij Zoom Tours. Ik heb de avond tour geboekt en daarbij vertrek je rond 13:30 uur vanaf je hotel en ben je rond 23:30 uur weer terug. Bij de meeste hotels wordt je opgehaald bij je hotel en ‘s avonds weer afgezet. In ongeveer 1,5 uur rijdt je naar ‘Niagara on the Lake’, de regio bij de Niagara Falls. Je maakt meerdere stops, die goed staan uitgelegd op de site van Zoom Tours. Ik vond de service van deze aanbieder erg goed. De gids was vriendelijk, reed erg netjes en de bus was luxe. Ik heb ’s middags ook de Skylon Tower bezocht, een toren met prachtig uitzicht op de watervallen. ‘s Avonds worden de watervallen verlicht, wat er spectaculair uitziet. Vanaf ongeveer begin mei t/m eind december zijn er ook vuurwerkshows bij de Falls op vrijdagen, zondagen en feestdagen. Geweldig om te zien!

IMG_9967-2

* Sportevenementen. Toronto heeft meerdere grote sportclubs. Voorbeelden zijn de Toronto Blue Jays (honkbal), Toronto FC (voetbal) en de Toronto Raptors (basketbal). Tickets kunnen gemakkelijk en (vaak) goedkoop via sites als Stub Hub en Ticketmonster worden gekocht en hier zijn ook tickets voor allerlei andere evenementen te koop.

* Fietstour. Een ideale manier om kennis te maken met de stad en haar bezienswaardigheden. Ik heb mijn tour geboekt bij Toronto Bicycle Tours en was zeer tevreden over de tour.

* Winkelen. Ook op dit gebied zijn er vele mogelijkheden en met de voordelige koers ten opzichte van de Euro, kan het met sommige producten best veel schelen in de prijs. Eaton Centre is een prachtig groot overdekt winkelcentrum en in straten als Yonge Street en Queen Street, zijn ook veel leuke winkels te vinden (bijvoorbeeld een mega vestiging van Hudson’s Bay).

* Musea. Er zijn diverse mooie musea te vinden in Toronto, bijvoorbeeld het Royal Ontario Museum. Een echte aanrader!

Ik heb het enorm goed naar mijn zin gehad in Toronto! De sfeer in de stad is lekker relaxt en er is veel te doen. De stad is perfect te combineren met een bezoek aan New York City of in combinatie met bijvoorbeeld een aantal steden en natuurgebieden in het Oosten van Canada.

Tux Photography is ook te vinden op:

Twitter Facebook

You may also like...

Geef een reactie