Blog DutchFlyGuys: De beste weg naar Barcelona

DutchFlyGuys: De beste weg naar Barcelona

Door Jasmijn Heeremans

Barcelona, de stad van Gaudi’s modernismo, heerlijke tapas en het thuis van een van de beste voetbalclubs van de wereld: FC Barcelona. Deze Spaanse stad aan de Balearische zee is populair bij de Nederlandse vakantiegangers, en met een goede reden. Barcelona biedt de ideale mix van kunst & cultuur, lekker eten én een heerlijke blauwe zee om in af te koelen. Binnen twee en een half uur vliegen ben je in Barcelona. EUclaim vertelt je graag meer over dé beste manier om er te komen.

Een stad voor jong én oud

Barcelona is een stad voor iedereen. Als je een échte kunstliefhebber bent dan mag je Park Güell, Caixaforum en Macba niet missen. Ook de beroemde Gaudi architectuur zal een onuitwisbare indruk achterlaten. Deze vind je bij de Sagrada Familia, La Pedrera en Casa Batlló. Voor de reizigers onder ons die liever van een mooi uitzicht, rijke geschiedenis en charmante steegjes houden tippen we El Born CCM, een prachtige markthal, maar ook Poble Espanyol, een prachtig openluchtmuseum waar je heerlijk rond kunt struinen en genieten van een hapje en een drankje. Museu d’historia vertelt je alles over de geschiedenis van Barcelona.

Voor de kinderen en voetbalfans onder ons, is Camp Nou een hit. Bezoek het stadion waar een van de grootste teams ter wereld speelt: FC Barcelona. Niet genoeg gekregen van sterren zoals Messi? Bezoek dan het chocolademuseum! Hier vind je een compleet chocoladebeeld van de voetbalheld. Ook het aquarium is een hit bij de kleine Barcelona ontdekkers.

De beste weg naar Barcelona

Je kunt naar Barcelona vliegen vanaf Amsterdam Schiphol airport, Rotterdam airport en Eindhoven airport met Vueling, Transavia en KLM. Vorig jaar zomer presteerde KLM het beste op de route tussen Nederland en Barcelona.

Vueling daarentegen had veel problemen in juni en juli vorig jaar zomer. De vliegtuigmaatschappij scoorde uitermate vanwege operationele problemen. Ruim 48 vluchten liepen een vertraging van meer dan drie uur op en 13 vluchten werden compleet geannuleerd van de Spaanse low-cost maatschappij. Bij Transavia waren dit 10 vertragingen van meer dan drie uur en één geannuleerde vlucht in de zomerperiode vorig jaar[1]. Bij KLM werden twee vluchten geannuleerd en liepen twee vluchten meer dan drie uur vertraging op.

Wil je op tijd in Barcelona aankomen om dus volledig van je vakantie te kunnen genieten? Dan kun je het beste voor KLM of Transavia kiezen. Loopt je vlucht onverhoopt toch vertraging op? Check dan eenvoudig op de website van EUclaim of je wellicht recht hebt op een vergoeding.

Fijne reis!

En dan nu de prijzen naar Barcelona:

Amsterdam vanaf € 70

Rotterdam vanaf € 55

Eindhoven vanaf € 60

[1] 1 april t/m 31 oktober 2016

 

You may also like...

Geef een reactie