De beste weg naar Porto

De beste weg naar Porto

Door: Jasmijn Heeremans

Porto is in trek! En met een goede reden. De Noord-Portugese stad biedt namelijk alles wat je deze zomer wilt: Cultuur, port, warmte en het ligt aan zee. Ideaal dus voor een heerlijke stedentrip! EUclaim heeft de ideale stedentrip voor je samengesteld en geeft je advies over hoe je het beste kunt reizen. Uiteraard hebben de Dutchflyguys mooie ticketdeals voor je klaarstaan!

De oude binnenstad van Porto

Je kunt Porto het beste ontdekken in het historische centrum. Dit ligt aan de Duoro rivier die Porto van Villa nova de Gaia scheidt via de beroemde brug Ponte Luiz. Aan de andere kant van het water in Villa nova de Gaia vind je de beroemde porthuizen van Porto waar, de naam zegt het al, Port gemaakt wordt.

In de oude binnenstad vind je de oude Kathedraal Sé do Porto, grenzend aan een groot plein met een prachtig uitzicht over de omgeving van Porto. Ook vind je hier het oude paleis van de bisschop. Een groot deel van dit eeuwenoude paleis is toegankelijk voor publiek. Dit is zeker de moeite waard. De huidige bisschop van Porto woont nog steeds in de privévertrekken van het paleis.

In Porto is geen straat waterpas. Goede schoenen zijn dus aan te raden. Rua dos Clérigos verbindt je met de uitzichttoren Torre dos Clérigos, die je een adembenemend uitzicht biedt over de hele stad. Vlakbij zit de Universiteit van Porto met de beroemde Livraria Lello, een prachtige oude boekenwinkel die bekend staat om zijn iconische rode trap.

De Rua de Passos Manuel ligt in hét winkelgebied van Porto. Hier vind je de leukste winkels. Ook ViaCatarina shopping is een tip voor de shopfans onder ons. Dit winkelcentrum biedt trouwens ook een goedkope parkeergelegenheid.

Villa Nova de Gaia

Aan de zuidelijke kant van de Duoro rivier ligt Villa Nova de Gaia, het gedeelte van Porto waar de Porthuizen gevestigd zijn met hun eeuwenoude kelders. Eén lange boulevard langs de rivier met de Porthuizen van onder andere Sandeman, Taylor ’s en Cálem maar ook Kopke. Hier kun je de iconische kelders ontdekken en het proces van het maken van port ervaren. Vergeet ook het proeven niet. Ook de leukste eettentjes zitten hier aan het water. Je geniet van het uitzicht op de oude portschepen waarmee de vaten vroeger over Duoro rivier vervoerd werden naar de opslagplaatsen in Porto vanuit de wijngaarden.

Culinair genieten in Porto

Lunch of een iconisch kopje koffie doe je bij Majestic café aan Rua de Passos Manuel. Neem er dan meteen hét Portugese gebakje bij: Pastéis De Belém. Majestic café wordt het mooiste van Portugal genoemd en is beroemd om haar prachtige interieur in barokstijl wat feilloos aansluit bij het karakter van Porto.

Een restaurant vol Portugezen betekent goed eten: en dat vindt je bij Abadia do Porto. Kelners die je voorzien van goede wijn, kennis hebben van heerlijk eten en je ouderwets goed bedienen. Nog een pluspunt: er zijn nauwelijks toeristen te bekennen.

Vliegen naar Porto doe je zo!

Je kunt vanaf Amsterdam Airport Schiphol bijna elke dag met Transavia, TAP en Vueling naar Porto vliegen. Vanaf Eindhoven kun je vier keer per week met Ryanair vliegen. Vorig jaar zomer (april t/m oktober) waren er vier vertragingen van meer dan drie uur op de route tussen Porto en Nederland en slechts één annulering. Deze probleemvluchten waren allemaal van Vueling en Ryanair. De langste vertraging duurde vijf uur en 29 minuten. TAP had geen enkele lange vertraging op haar naam staan vorig jaar zomer.

En nu: Boeken!

Vanaf Amsterdam:

Vanaf Eindhoven:

 

You may also like...

Geef een reactie