DutchFlyGuys Reisverslag: Curaçao & Bonaire: het gaat nooit vervelen!

Geschreven door: Karima Bol

 

In een eerdere blog over de Antillen bespraken we de verschillende ABC-eilanden. Welk eiland past het best bij je? Aruba, Bonaire of Curaçao?

Hoewel het natuurlijk absoluut geen straf is om op Aruba vakantie te vieren, komt dat eiland voor mij eigenlijk wel op de laatste plaats. De sfeer op Curaçao en Bonaire bevalt nu eenmaal beter. Om een gevalletje keuzestress (waar ik, zeker als het op reizen aankomt, te vaak last van heb) te voorkomen, hebben wij de die twee eilanden op onze laatste reis naar de Antillen gecombineerd. We vlogen heen naar Curaçao en terug vanaf Bonaire. Eenvoudig te boeken bij KLM en vrijwel voor dezelfde prijs als een retourtje naar een van deze eilanden. Uiteraard moet je je dan nog wel verplaatsen tussen de twee eilanden, maar dat is op z’n zachtst gezegd een avontuur op zich. Daar hoef je het dus ook niet voor te laten.

Wij begonnen deze trip op Curaçao, voor ons het minst actieve deel van de reis. Na een drukke periode op het werk even volledig tot rust komen. En dat lukte goed in een fantastisch appartement van Papagayo beach Resort op loopafstand van Jan Thiel Beach. Sinds ons laatste bezoek aan Curaçao is Jan Thiel Beach aardig uitgebreid, maar het is er nog altijd even relaxt. Zest Curaçao was jaren geleden onze favoriete strandtent en dat is het nog steeds. Er is toch niets fijner dan tot na zonsondergang cocktails drinken op heerlijk dikke kussens op het strand?

Los van het bezoeken van onze favoriete strandjes zoals Porto Mari, hebben we ook wat (voor ons) nieuwe dingen gedaan. Zo zijn we een ochtend naar Tug Boat beach gegaan. Een strandje voor de wat meer alternatieve reiziger onder ons. Geen wit zandstrand, geen luxe strandtent met dito cocktails. Nee, een donker kiezelstrand met een paar versleten ligbedjes en een alternatieve strandtent/duikschool. Vlak naast dit strand (bijna erop eigenlijk) lag tijdens ons bezoek een enorm boorschip; de Noble Bully I. Het schip is verlaten en door de wind komen er spookachtige geluiden vanaf. Dat zorgde voor een heel bijzondere sfeer.

Wellicht klinkt het als een plek waar je tijdens je vakantie niet vrijwillig heen gaat, maar het was een unieke ervaring. Even compleet wat anders, niet in de laatste plaats omdat er onder water ook nog iets bijzonders te zien is. Op een paar meter van het strand ligt een gezonken sleepboot. Het is ook een mooie duikstek, maar wij gingen al snorkelend op zoek naar de gezonken ‘tug boat’.  De hoeveelheid vissen en koraal stelden niet teleur. We kunnen iedereen die van de onderwaterwereld houdt dus aanraden om een paar uurtjes uit te trekken voor een bezoek aan Tug boat beach.

Een andere unieke plek die we bezochten was de wijk Pietermaai in Willemstad. Pietermaai is een wijk in ontwikkeling. Vervallen panden waarbij je echt even goed moet stilstaan en goed naar moet kijken. Ze zullen je doen herinneren aan vroegere tijden. Pietermaai is in de 17e eeuw ontstaan toen de scheepskapitein Pieter de Meij zich op Curaçao vestigde. Hij bouwde daar drie huizen en vele anderen volgden hem. De mooiste huizen werden gebouwd in die periode. Het einde van de vroegere koloniale periode betekende ook het (tijdelijke) einde van deze wijk.

Sta stil bij de vervallen panden en loop door de bijzondere steegjes. Hier en daar wat bijzondere muurschilderingen maken de ervaring compleet. Langzaam komen er in deze panden steeds meer boetiekhotels en restaurants. Ik denk dat het een kwestie van tijd is totdat deze wijk de nieuwe hot-spot van Curaçao is. Onze wandeling door Pietermaai sloten we af met een lunch in restaurant BijBlauw. Van de straatkant zou je het niet verwachten, maar aan de achterzijde beschikken ze over een fantastisch terras vrijwel direct boven de zee. Daar is het goed toeven, ook voor een borrel tot ver na zonsondergang.

Na een weekje bijkomen op Curaçao was het tijd voor wat meer activiteit op Bonaire. Om daar te komen, moesten we wel eerst ervaren hoe het is om een binnenlandse vlucht te nemen op de Antillen. Divi Divi Air bracht ons, met een slechts een uur vertraging, in 25 minuten naar Bonaire. Bij de open ramen, de piloot in korte broek en het ontbreken van een schroef bij de propellermotor moet je verder maar niet te lang stilstaan.

En Bonaire stelde wederom niet teleur. Net als vorig jaar verbleven we in Bonaire Sea View apartment. Gegarandeerd privacy en het beste uitzicht over Bonaire vanaf je eigen terras. Prachtige koraalformaties, roggen, schilpadden, zeeslangen, barracuda’s, zeekomkommers, waterslangen, dolfijnen, inktvissen en duizenden andere vissen hebben ons ruim een week lang vermaakt onder water.

Wil je ook naar de Antillen? Er is meer mogelijk dan de pakketreizen die de grote reisorganisaties aanbieden. We denken graag met je mee! Stuur eens een berichtje op Twitter: @dutchflyguys  & @dutchflyguystravel

KLM heeft de Antillen op dit moment in de aanbieding! Klik hier!

 

 

 

 

 

You may also like...

Geef een reactie