Gastschrijfster Shelley den Ouden: Reisverslag Bali

Heb je na het lezen van dit reisverslag ook zin gekregen om af te reizen naar Bali, bekijk dan hier de goedkoopste vliegtickets.

Begin september was het dan zover en vlogen mijn vriend en ik naar Bali.

Het was een hele mooie ervaring, het eten de cultuur en het hele leven daar. Zo anders dan in Nederland. We zijn twee weken in Bali geweest waarvan 9 dagen in Sanur.  We verbleven in het Puri Santrian hotel, echt een geweldig hotel het was net alsof je in een van der Valk suite kwam. Het was één en al luxe en heerlijk aan het strand.

Sanur is het rustige gedeelte van Bali. Mijn vriend en ik houden niet zo van de drukte dus dit was voor ons het perfecte plaatsje. In Sanur kan je heerlijk eten en even bijkomen van alle stress in het dagelijks leven.  Wij hebben hier zeer genoten. Ook hebben wij hier Seawalker gedaan super leuk! Je gaat ergens midden in de zee naar beneden met een helm op waardoor je onderwater gewoon kan ademen. Je gaat samen met drie begeleiders naar beneden en die helpen jou en laten je van alles zien wat er in de zee leeft. Ook krijg je een flesje met vissenvoer waar je in kan knijpen zodat alle vissen op je af komen, Leuke ervaring!

Na Sanur zijn wij ook nog naar Ubud geweest in totaal 3 dagen. De eerste nacht verbleven wij in het oh zo bekende ‘’Hanging Gardens’’ in een River Side Villa. Echt geweldig, het is boven in de Jungle als je om je heen kijkt zie je alleen maar natuur. Haning gardens is bekend om zijn overloop zwembad. Het leek wel alsof we op honeymoon waren zo romantisch en mooi. Het enige nadeel is dat je niks in de buurt hebt. Het is echt alleen het hotel (wat meer dan genoeg voldoening geeft) maar wil je winkelen of iets zal je echt een taxi moeten regelen. Het is dan zeker wel een uur rijden. Dus hier hebben wij heel de dag bij het zwembad en bij onze eigen riverside pool doorgebracht! Het was heerlijk zo met al die dieren geluidjes om je heen. Ook werden we gewaarschuwd voor eventueel apen die op je terras konden komen. Jammer genoeg hebben wij dat niet meegemaakt! Maar Haning Gardens is ook zeker wel een aanrader!

Wij zijn de dag erna naar het Elpehant Park & Lodge geweest. Daar kon je olifanten wassen en voeren, ook kon je een rondje rijden op zijn rug en met hem in het water. Ondanks dat ik hier een beetje op tegen ben heb ik zeker een leuke dag gehad met de olifanten! Vooral het wassen je ziet hoe ze daar van genieten om lekker verzorgd te worden!  Daarna zijn wij twee nachten verbleven in het Anumana hotel ook in Ubud. Dit hotel is vrij nieuw en heel netjes! Wij hadden een kamer met een dompel bad gelijk aan het hoofd zwembad en een bed waar je denk ik wel met zijn zessen in kon liggen, zo groot was het bed.

Het ligt vrij wel naast Monkey Forest, ook hier werden we gewaarschuwd voor eventueel apen die vlak bij je konden komen aangezien de apen vrij rond lopen in het Monkey forest!  Ubud was alweer een stuk drukker vergeleken met Sanur. In Ubud zijn wij naar het Monkey forest geweest aangezien dat naast ons hotel zat. Je loopt door een heel mooi natuur gebied waar allemaal apen los rond lopen. Je kan bananen kopen waardoor ze naar je toe komen en op je gaan springen. Mijn vriend had dat vooral, echt grote apen gingen op hem springen en aan zijn kleding hangen. Het is maar net waar je van houd haha. Maar hou je van apen, dan is het zeker leuk om even een kijkje te nemen! Ook zijn wij naar heel veel tempels geweest, die moet je gewoon gezien hebben als je in Bali bent! Het was zeker mooi om te zien alleen probeer zo vroeg mogelijk te gaan anders is het zo druk! 

Tussendoor zijn wij ook naar wat bekende watervallen geweest en natuurlijk niet te vergeten de rijstvelden. 

Wil je hier nou meer over weten? Kijk dan even op mijn website: www.shelleydenouden.nl of

kijk even op mijn YouTube kanaal : Shelley den Ouden  

You may also like...

Geef een reactie