Naar het Noorden: Op vakantie naar Zuid-Zweden

Naar het Noorden: Op vakantie naar Zuid-Zweden

Voor wie de standaard vakantiebestemmingen zat is of niet tussen de Nederlanders in Griekenland, Spanje of Frankrijk wil zitten heeft EUclaim de ultieme ontsnapping uitgezocht. Zweden! Dit prachtige Scandinavische land biedt je de ontspannen omgeving waar je helemaal opgeladen van terugkomt. Lange zomeravonden, prachtige natuur en hippe steden: Het Zuiden van Zweden heeft het allemaal! Zweden is ook nog eens één van de leukste landen om met je gezin te ontdekken. Van Astrid Lindgrens Värld in Vimmberby, inclusief Pipi Langkous tot het cowboy land High Chaparral in Kultorp, kinderen hoeven zich geen moment te vervelen in Zuid-Zweden.

Göteborg, Stockholm en Karlskrona

Drie steden in het zuiden van Zweden die je bezocht moet hebben zijn Göteborg, Stockholm en Karlskrona. Göteborg is de hoofdstad van Västra Götaland en is de tweede grootste stad van Zweden. Van koffie en ‘hygge’ in de wijk Haga tot een rondvaart door de Archipel en langs de leuke vissersdorpjes, Göteborg is een echte familiestad en daarnaast is het ook heel geschikt om ook je kledingkast goed aan te vullen. Is je gezin het winkelen zat? Bezoek dan het Göteborg Museum of Art of het gaafste pretpark van Zweden en misschien wel heel Scandinavië: Liseberg. Dit pretpark heeft de meest weerzinwekkende achtbanen en is elk jaargetijde weer in een ander thema gehuld.

Stockholm is niet alleen de hoofdstad van Zweden. De stad is ook hét Parijs van het noorden op modegebied. Barstend van Scandinavisch design en Zweedse modehuizen. Het Vasa Museum toont het enige 17e eeuwse schip ter wereld dat in zijn geheel bewaard is gebleven. Verder is Gamla stan een van de best bewaarde middeleeuwse stadsharten van Europa.

Karlskrona daarentegen is gebouwd op 33 kleine eilandjes en rijk aan de mooiste baaien en heldere wateren. Deze sfeervolle Zweedse stad is de ideale locatie voor je zomervakantie. Genoeg vertier voor kinderen en de rustige omgeving en bruisende stad beiden binnen handbereik. Karlskrona ligt aan het water en heeft een van de mooiste havens van Zuid-Zweden.

Vliegen naar Zuid-Zweden

Wil je vliegen naar Zuid-Zweden deze zomer? Dat kan onder andere naar Stockholm, Göteborg, Malmö en Linkoping. Op de route tussen Amsterdam en Stockholm presteerde vorig jaar zomer KLM het beste met maar twee annuleringen. Norwegian volgt met één annulering en twee vertragingen van meer dan drie uur. SAS presteerde minder met 18 annuleringen. Naar Göteborg vliegt alleen KLM direct, slechts 4 vluchten werden vorig jaar zomer op deze route geannuleerd. Linköping doet het als route helemaal goed, maar één vlucht van KLM werd geannuleerd vorig jaar zomer.

Wanneer ga jij het zuiden van Zweden ontdekken?! De vliegtickets starten al bij € 26 voor een retour!

Klik hier voor vliegtickets vanaf Amsterdam

Klik hier voor vliegtickets vanaf Düsseldorf

Klik hier voor vliegtickets vanaf Brussel

 

 

You may also like...

Geef een reactie