De vijf mooiste kerstmarkten van Europa

Door Jasmijn Heeremans

Het is al bijna weer de mooiste tijd van het jaar: de dagen voor kerstmis. In heel Europa gaan de lampjes branden, is het langer donker en vullen de mooiste kerstmarkten grote pleinen in steden. EUclaim heeft de leukste en meest bijzondere kerstmarkten van Europa voor jou op een rijtje gezet en vertelt je hoe je er kunt komen. De Dutchflyguys geven je de beste ticketdeals.

  1. Tivoli kersmarkt, Kopenhagen

De vraag is of je ooit zoiets moois hebt gezien als de kerstmarkt in Tivoli, Kopenhagen. Het pretpark geïnspireerd op de verhalen van H.C. Andersen prikkelt je fantasie en laat je de meest knusse (hygge) kerstmarkt ervaren. Zowel volwassenen als kinderen kijken hun ogen uit wanneer de dansende sneeuwelven voorbijkomen. Ervaar de traditie van de Deense kerstkabouters (nissen) en warm jezelf bij de vuurkorven. Allemaal onder het genot van een glaasje Deense glögg (Scandinavische glühwein) natuurlijk.

Vliegen naar Kopenhagen? Dat kan snel en goedkoop! In iets meer dan een uur vlieg je naar de Deense hoofdstad. Vanaf Amsterdam doe je dat met Norwegian, SAS of KLM. Vanaf Groningen vlieg je met LOT en vanaf Eindhoven met Transavia.

Bekijk de vliegtickets naar Kopenhagen vanaf Amsterdam hier

Bekijk de vliegtickets naar Kopenhagen vanaf Eindhoven hier

Bekijk de vliegtickets naar Kopenhagen vanaf Groningen hier

Bekijk de vliegtickets naar Kopenhagen vanaf Brussel hier (TIP: dit is de goedkoopste optie)

  1. Kerstmarkt Oude Markt, Oberhausen

Bij kerstmarkten moet je uiteraard Duitsland niet vergeten. En Oberhausen heeft misschien wel de mooiste kerstmarkt van het land. Compleet met sprookjesbos, winterwonderland en ambachtshuisjes. Hier laten vakmannen de oude ambachten zoals glasblazen en houtbewerken. Geniet van de lekkerste braadworst, pretzels en glühwein terwijl je alle stalletjes langs struint. Gezelligheid gegarandeerd!

En hoe kom je in Oberhausen? Gewoon met de auto! Oberhausen ligt net over de grens bij Duisburg en Düsseldorf in de buurt.

Bekijk de vliegtickets naar Düsseldorf hier

  1. Kathedraalplein, Salzburg

De kerstmarkt op het kathedraalplein in Salzburg heeft iets heel bijzonders. Het voelt alsof je een stap terug neemt in de tijd op de markt tussen de kathedraal en het eeuwenoude middeleeuwse kasteel op de heuvel. Dansende lichtjes, een imposante fontein en de vele kraampjes roepen het traditionele kerstgevoel op. Heel geschikt voor reizigers die de oorspronkelijke kerstgedachte willen ervaren op een bijzondere, historische plek.

Vliegen naar Salzburg doe je via Wenen of Frankfurt vanuit Amsterdam. Je vliegt er ongeveer 3,5 uur over met Lufthansa of Austrian Airlines.

Bekijk de vliegtickets naar Salzburg hier

  1. Hoofdplein, Stockholm

De Scandinavische kerstsfeer weet steeds meer harten voor zich te winnen, en echt gek is dat niet want het staat centraal om heerlijke tradities, gezelligheid en het familieleven. In het oude gedeelte van de Zweedse hoofdstad vind je op Stortorget een kerstmarkt die al een eeuw lang traditiegetrouw gehouden wordt, niks komt tussen een Zweed en zijn kerst zou je kunnen zeggen. Naast de leukste cadeautjes en snuisterijen geniet je er van saffransbullar, pepparkakkor en glögg. Stockholm is sowieso een prachtige stad, maar met kerst is Londen er niks bij!

Vliegen naar Stockholm die je vanaf Amsterdam met Norwegian, KLM of SAS binnen twee uur.

Bekijk de vliegtickets naar Stockholm vanaf Amsterdam hier

Bekijk de vliegtickets naar Stockholm vanaf Brussel hier (TIP: dit is de goedkoopste optie)

  1. Raeokoja plats, Tallinn

Bij een kerstmarkt denk je waarschijnlijk niet meteen: Estland! Maar juist daarom doe je er goed aan om voor Tallinn te kiezen dit jaar. Het voelt alsof je dichter bij de Noordpool bent dan ooit, en dat ben je waarschijnlijk ook, maar je hebt echt nog nooit zo’n prachtig winters tafereel meegemaakt als een kerstmarkt in Tallinn. Er zijn talloze verlichte kraampjes met traditioneel Ests eten en souvenirs. Je kunt ook de meest imposante ijssculpturen bewonderen.

Je vliegt naar Tallinn binnen anderhalf uur vanaf Amsterdam met Air Baltic, Lot of KLM.

Bekijk de vliegtickets naar Tallin hier

Wat is jouw favoriete kerstmarkt of heb je nog reistips voor de leukste kerstmarkten van Europa? Laat het ons weten in een reactie!

You may also like...

Geef een reactie