DutchFlyGuys: 5 vliegtips voor Wereldreizigers 

    Door Jasmijn Heeremans 

We vliegen meer, vaker en verder! Of je nou voor een zakenreis naar Japan vliegt of de Kilimanjaro gaat beklimmen in Tanzania, we weten bij EUclaim als geen ander hoe het is om de hele wereld over te vliegen. We delen daarom graag wat vliegtips voor jou als wereldreiziger met je. Zo ga jij goed voorbereid op reis! 

1. Plan je overstap goed! 

Schiphol Airport Amsterdam krijgt elk jaar een recordaantal passagiers te verwerken. Miljoenen passagiers gebruiken jaarlijks de Europese vliegvelden als overstaphubs. Vooral London Heathrow, Frankfurt en Amsterdam Schiphol zijn favoriet om hun vele vluchtbestemmingen. Ook vanuit Amsterdam is het helaas nog niet mogelijk om rechtstreeks naar Bali of Nashville te vliegen. Als je kiest voor een vlucht met een overstap, let er dan goed op dat je genoeg overstaptijd hebt! Je kunt je overstap namelijk al missen bij een vertraging van 15 minuten!  

2. Boek altijd aansluitende vluchten in één boeking 

Het kan verleidelijk zijn om losse vluchten te boeken, maar doe het niet! Losse vluchten kunnen soms goedkoper zijn maar de vluchten zijn niet op elkaar aangesloten. Dat wil zeggen dat je geen rechten hebt als je door een vertraging op de eerste vlucht je aansluiting mist. En in dat geval kan het juist een heel duur grapje worden. De vluchten moeten op elkaar afgestemd zijn en dit is áltijd het geval als je een vlucht van begin tot eindbestemming in één boeking boekt. Ook liggen de gates vaak een stuk dichterbij elkaar als je vluchten op elkaar aansluiten en hoef je niet het halve vliegveld over te rennen. Scheelt weer stress.

3. Ik ga op reis en ik neem mee… 

Slim inpakken is belangrijk voor de wereldreiziger. Toch zijn er vaak twee uitersten. Passagiers die nog net niet met drie truien aan, vier boeken en zeven tubes handcrème in het vliegtuig zitten en passagiers die alleen met paspoort en telefoon het vliegtuig inlopen voor een vlucht van 13 uur. Wat moet er in je handbagage? Paspoort, telefoon, portemonnee, iets te lezen of muziek, je medicijnen en eventuele verzorgingsproducten (let op het aantal ml!). Trek comfortabele kleren aan en de rest mag gewoon in je ingecheckte koffer of rugtas.  

4. Pak je koffer of rugtas slim in 

Heb je alles wat je nodig hebt ingepakt? (Vergeet vooral die wereldstekker niet!) Zorg er dan verder voor dat je inpakt wat je ook écht nodig hebt. Zeker als je een lange reis gaat maken word je niet blij van het rondsjouwen van een té zware tas of koffer. Ook aan de andere kant van de wereld zijn er wasmachines en winkels genoeg als je écht iets nodig hebt. Check van tevoren even het weerbericht, lees je in over de plaatselijke cultuur en neem geen overbodige spullen mee. 

5. Lang vliegen voor beginners 

Ben je langer dan de gemiddelde Nederlander of heb je behoefte aan wat meer bewegingsruimte tijdens een lange vlucht? Overweeg eens premium economy of businessclass te vliegen als het kan. Het gaat je vlucht écht zoveel aangenamer maken. Ook in de economyclass zitten er grote verschillen in beenruimte tussen de verschillende vliegtuigmaatschappijen. Check dit dus van tevoren even.  

 

 

 

You may also like...

Geef een reactie