Dit worden de reistrends voor 2018

 

 

Vul hier jouw emailadres in en mis geen deal!

 

Geschreven door: Jasmijn Heeremans

Januari is bij uitstek dé maand om je zomervakantie te boeken. Als we de laatste trends moeten geloven gaan we dit jaar avontuurlijker op vakantie, gaan we verder weg en gaan opa en oma vaker mee op reis. Wat zijn dé reistrends van 2018? EUclaim heeft ze voor je op een rijtje gezet.

  1. Cruisen maar!

Cruisen alleen voor senioren? Vergeet het maar! In 2018 is cruisen dé trend onder gezinnen en volwassenen. Steeds meer touroperators bieden cruises aan die ook nog eens heel betaalbaar zijn. Het is een mooie en ontspannen manier van reizen waarbij je verschillende landen aandoet en leert kennen. Stap in het vliegtuig, vlieg naar je vertrekpunt en dan begint je vakantie op het water. Tel daar de prachtige uitzichten, zwembaden en Titanic ervaring minus de botsing tegen een ijsschots bij op en je hebt dé vakantie van 2018. Nu is alleen nog de vraag: Kies je voor een cruise door de Cariben, de Emiraten of ga je de middellandse zee op?

  1. De nieuwe stedentrip

We gaan dit jaar de ongebaande paden op, ook op het gebied van stedentrips! Vergeet steden als Londen, Parijs en Rome en maak plaats voor Birmingham, Toulouse en Siena. Secundaire, minder populaire grote steden hebben vaak een heleboel te bieden op het gebied van kunst, cultuur en sfeer, zonder dat je overspoeld wordt door toeristen met camera’s. Ook Scandinavische en Oost-Europese hotspots zoals Göteborg en Gdansk staan hoog op ons lijstje dit jaar.

  1. Nieuw en nu al een hit: De Sportvakantie

Yogaretraites, hardloop clinics en fietsvakanties, we gaan vaker op een zogenaamde ‘fitcation’ waarbij we sporten combineren met ontspanning. Zo blijft het leuk en sportief. Voordeel: je kunt weer een extra wijntje drinken bij je pizza en hebt de rest van de dag genoeg energie!

  1. We gaan verder weg

Naar Canada, Colombia en Nepal om precies te zijn! Finland, Dominica en Mongolië staan ook hoog op ons lijstje dit jaar. We willen avontuurlijke reizen naar het onbekende en ongerepte zonder veel landgenoten tegen te komen. Daarnaast gaan we meer extreme activiteiten ondernemen en willen we tijdens onze vakantie meer locals ontmoeten en zelfvoorzienend zijn.

  1. Spontaan het vliegtuig of de camper pakken

Last-minute tickets boeken, in de auto stappen en wel zien waar het ons brengt is ook een trend die we steeds meer gaan tegenkomen in 2018. We willen spontaner en ongepland reizen en gaan dus minder van tevoren vastleggen. Als we dit wel doen kiezen we voor kleinere, knusse accommodaties en minder voor grote hotelketens. De roadtrip door Europa wordt weer populair, maar ook treinreizen staat op het wensenlijstje deze zomer. Vooral het ongerepte Oost-Europa staat hoog op onze bucketlist.

  1. Zonbestemmingen van 2018

Ook in de zonbestemmingen deze zomer vindt een verschuiving plaats. Na een turbulente periode gaan we weer naar Turkije, Egypte en Griekenland. Dit gaat ten koste van Portugal, Spanje en Frankrijk. We gaan vanwege de drukte op Schiphol meer regionaal vliegen vanaf Eindhoven, Groningen en Maastricht. De Canarische eilanden blijven dit jaar onverminderd populair.

  1. De hele familie mag mee op reis

Dit jaar gaan we op vakantie met de hele familie. Natuurlijk bedoelen we dan niet met je 28 achterneven en nichten maar wel het hele gezin en opa en oma. Familie staat centraal in onze vakantieplannen en we nemen meer de tijd voor elkaar met ouderwetse spelletjes en lol in het zwembad. Zeg maar dag tegen de tablets en telefoons en pak je badmintonrackets maar in.

Wat zijn jouw vakantieplannen voor het aankomende jaar? Laat het ons weten in een reactie!

 

 

You may also like...

Geef een reactie