DE vijf cruisereizen voor 2018

 

Vul hier jouw emailadres in en mis geen deal!

Geschreven door: Jasmijn Heeremans

 

De vijf cruisereizen voor 2018

Dit jaar wordt één van de vakantietrends cruisen! En cruisen is allang niet meer alleen voor senioren. Ook jongeren en gezinnen weten steeds vaker het cruisen te vinden. Ook voor huwelijksreizen wordt cruisen populair. Je ontdekt meerdere landen en bijzondere plekken in één reis, terwijl je zelf kunt ontspannen en genieten van het uitzicht op zee. EUclaim heeft de 5 mooiste cruisereizen voor je op een rijtje gezet.

De Middellandse zee cruise

De Middellandse zee cruise is favoriet. Waarom? Omdat je bij cruisen als snel denkt aan heldere blauwe wateren, zon en een felblauwe hemel. Op een middellandse zee cruise doe je de mooiste eilandjes aan en bezoek je oude Romeinse steden zoals Napels, Athene en Valencia. Eindig de dag met een diner op het dek bij zonsondergang en je ervaart hoe mooi en bijzonder cruisen kan zijn. Deze cruise is ook heel geschikt voor beginners want je maakt al een mooie middellandse zee cruise in 8 of 10 dagen.

Ontdek en vaar door het Midden-Oosten

Cruisen door de wateren in de sfeer van 1001 nacht. Ontdek de Verenigde Arabische Emiraten en de magische sfeer van het voormalige Perzische rijk. Tijdens een cruise door het Midden-Oosten kun je Dubai, Abu Dhabi en Oman leren kennen, je ziet de eeuwenoude paleizen en moskeeën en de rijke contrasten tussen de oasesteden en woestijn. Ook deze cruises zijn over het algemeen 9 of 10 dagen en je vliegt van en naar Dubai.

De passagiers van de Cariben

Even dacht je aan piraten, maar die kom je juist liever niet tegen op zee. Je kunt echter op een veel moderner, luxer schip genieten van hetzelfde uitzicht als in de films. Neem een cocktailtje erbij en bezoek de hagelwitte stranden met palmbomen van verschillende eilanden zoals Antigua, Jamaica en de Dominicaanse republiek. De cruise door de Cariben staat waarschijnlijk wel op ieders wensenlijstje.

De fjorden ontdekken per cruiseschip

Een andere populaire bestemming per cruise zijn de Noorse fjorden. Het grote voordeel van deze cruise is dat je gewoon vanaf Amsterdam kunt vertrekken en geen grote afstanden hoeft af te leggen. De schoonheid van de Noorse fjorden ervaar je op de manier zoals het bedoeld is, per schip! Je doet daarnaast de mooiste dorpen en steden aan zoals Bergen en Tromsø.

De grote cruise over de Atlantische oceaan

Heb je de tijd en wil je een verre reis maken per cruiseschip? Dan is de ultieme ervaring de reis over de Atlantische oceaan naar bijvoorbeeld Miami of het Caribisch gebied. Drie weken of zelfs een maand aan boord van een groot en luxe cruiseschip die van alle gemakken is voorzien, heerlijk toch?! Je bezoekt tijdens deze reis de mooiste kustplaatsen en eilandjes maar hebt ook dagen de tijd voor ontspanning op zee.

Bijkomende kosten cruisen

Cruises worden steeds toegankelijker en betaalbaarder voor een breder publiek. Ook touroperators zoals Kras, Corendon en TUI bieden cruises aan. Let er wel op dat er nogal verschillen in prijzen zijn en je goed moet letten op alles wat inbegrepen is in de prijs. Vaak komt er nog een toeslag per persoon per nacht bij, moet je fooien betalen, zijn drankjes niet inbegrepen in de prijs (en die kunnen behoorlijk duur zijn aan boord van een cruiseschip) en zijn er forse prijsverschillen in het soort hut waar je voor kiest. Een ander aandachtspuntje is het vertrekpunt van de cruise. Vaak is dit niet vanuit Amsterdam. Let er dus op of de cruise inclusief vlucht is of vertrekt vanuit een haven die voor jou gunstig gelegen is.

Vliegen en cruisen, wat zijn je rechten bij vervolgschade

Als je moet vliegen naar het vertrekpunt van je cruise en je vlucht loopt vertraging op dan loop je de kans dat je de inscheping mist. Mocht je vlucht meer dan drie uur vertraging oplopen of geannuleerd worden, check dan bij EUclaim of je recht hebt op een vergoeding tot €600 per persoon! Mocht je onverhoopt daardoor een deel van de cruise mislopen, neem dan contact op met je reisverzekeraar en de reisorganisatie.

Ben jij al helemaal enthousiast geworden over het maken van een cruise? Deel met ons in een reactie waar jij naartoe wilt!

 

 

You may also like...

Geef een reactie