Blog: Vijf keer stad & strand in Europa

 

 

Geschreven door: Jasmijn Heeremans

 

De lente staat voor de deur en dat betekent dat we de zon eindelijk weer wat vaker gaan zien. De vakantietijd komt er weer aan en vaak levert dat de nodige keuzestress op. Gaan we voor een actieve citytrip of juist heerlijk relaxen aan het strand? EUclaim laat je zien dat kiezen helemaal niet hoeft, en heeft de vijf zonnigste Europese steden mét strand voor je op een rijtje gezet.

  1. Porto, Portugal

De ideale stad & strand combinatie vind je in Porto, Portugal. Hier is het in het voorjaar én in de zomer bijna altijd prachtig weer waardoor je naast het ontdekken van de stad en de vele terrasjes ook goed op het strand kunt vertoeven. Wissel de grote bezienswaardigheden af met een tour door de vele portkelders van Porto en een terrasje om daarna een dagje strand te pakken. Dé perfecte en vooral relaxte citytrip.

Vanaf Eindhoven vlieg je binnen 2,5 uur naar Porto met Ryanair. Vanaf Amsterdam Schiphol vlieg je binnen drie uur naar Porto met Vueling, KLM, Tap Portugal of Transavia.

  1. Valencia, Spanje

Genieten van heerlijke paella met verse zeevruchten aan het strand? In Valencia kan het! Deze zonnige Spaanse parel ligt aan de zee en heeft een heerlijk klimaat. Of je nou een dagje op de fiets de stad gaat ontdekken, de lokale marktjes afstruint of de architectuur gaat ontdekken van deze stad van de kunst en wetenschap, je wisselt het perfect af met een zonnige dag aan la playa.

Vanaf Eindhoven vlieg je met Transavia en Ryanair binnen 2,5 uur naar Valencia. Vanaf Amsterdam vlieg je met Transavia, KLM of Vueling en vanaf Rotterdam met Transavia.

  1. Nice, Frankrijk

Niets ademt Mediterranee als Nice in Zuid-Frankrijk. Bezoek de luxueuze jachthaven Port Lympia, struin langs de kraampjes op Course Saleya en wandel over de beroemde promenade des Anglais terwijl je bijkomt met een hapje en een drankje aan het strand. In Nice kom je heerlijk tot rust. Vermijd wel de toeristische zomervakantie en reis in mei of juni naar de Côte d’Azur.

Vanaf Eindhoven vlieg je direct naar het vliegveld van Nice in minder dan twee uur met Transavia. Vanaf Amsterdam vlieg je met Transavia, easyJet of KLM.

  1. Lissabon, Portugal

Eén van de topattracties die je niet mag missen in Lissabon is het Mosteiro dos Jerónimos, een eeuwenoud klooster in Renaissance stijl waar vele beroemdheden liggen begraven. Als je genoeg cultuur geproefd hebt bij Castelo de São Jorge en winkels hebt leeggekocht in Rua Augusta kun je heerlijk vertoeven op het nabijgelegen strand Algés beach.

Vanaf Eindhoven vlieg je met Transavia en Ryanair naar Lissabon in minder dan drie uur. Vanaf Amsterdam vlieg je met TAP Portugal, Transavia, Vueling en KLM.

  1. Barcelona, Spanje

Het zonnige Barcelona is citytrip waardig voor het hele gezin. Naast een bezoek aan het legendarische stadion Camp Nou, unieke bouwwerken als de Sagrada Familia en Park Guëll kun je in Barcelona ook goed vertoeven op het strand om even tot rust te komen. Zonnetje erbij en een glaasje Sangria en je Spaanse stad & strand trip is een feit.

Vanaf Eindhoven vlieg je in twee uur naar Barcelona met Transavia. Ook vanaf Rotterdam vlieg je met Transavia. Vanaf Amsterdam vlieg je met Transavia, Vueling of KLM.

Voor welke stad & strand combinatie ga jij? Laat het ons weten!

 

 

You may also like...

Geef een reactie