5 tips voor vliegen in de zomervakantie

 

 

5 tips voor vliegen in de zomervakantie

De temperaturen voelen al zomers aan en bij menig vakantieganger begint het al te kriebelen. Nog een kleine 10 weken en de zomervakantie gaat van start. Moet jij je reis nog boeken en wil je met het vliegtuig op vakantie? EUclaim geeft je vijf tips voor een onbezorgde en soepele vlucht.

  1. Vlieg vroeg en voorkom drukte

Probeer in de ochtend te vliegen naar je zonbestemming. Het is dan nog redelijk rustig op het vliegveld waardoor je sneller door het incheckproces en de security bent. Je kunt op je gemakje nog even de taxfree winkels doorneuzen en hebt niet te maken met vertragingen van laat gearriveerde vliegtuigen. Deze staan in de ochtend (meestal) netjes klaar op de vertrekluchthaven. Met vroeg vliegen ben je daarnaast de files op de Nederlandse snelwegen voor, is de temperatuur nog aangenaam en heb je de meeste tijd op je vakantiebestemming.

  1. Boek je parkeerplaats en bagage vooraf bij

Wie geld wil besparen en niet al te stressbestendig is doet er verstandig aan om van tevoren zijn/haar bagage en parkeerplaats te boeken. Je kunt je auto makkelijk en dichtbij Schiphol parkeren vanaf €5 per dag. Je wordt dan met een pendelbus naar de vertrekhal gebracht. In de zomer zijn er ook al bagage afgiftepunten op P3 (lang parkeren) aanwezig, dan hoef je op Schiphol niet meer in de rij te staan, mits je thuis incheckt natuurlijk. Boek je bagage online bij voor je op vakantie gaat, dit scheelt veel in prijs. De tarieven voor bagage boeken op de luchthaven zijn vaak dubbel zo hoog(!).

  1. Slim inpakken doe je zo

Omdat de tarieven hoger en de regels voor ruimbagage strenger worden kun je veel besparen door je koffer of tas te delen met je reisgenoten. Zo neem je minder onnodige spullen mee en deel je het aantal kilo’s dat je mee mag nemen. Hou je vooral aan het maximale gewicht van de koffer, elke extra kilo tikt behoorlijk aan. De koffer zelf weegt soms ook al een aantal kilo’s. Lichte koffers zijn dan ook aan te raden.

Kleren oprollen in plaats van vouwen voorkomt kreukels en het scheelt ruimte. Sleep verder niet met grote shampooflessen maar maak gebruik van handige reisflacons die je kunt hergebruiken. Zorg ervoor dat je altijd belangrijke items zoals reispapieren en medicijnen in je handbagage stopt.

  1. Let op voor schemawijzigingen

Hou je vluchtschema goed in de gaten voor vertrek en check ook regelmatig je mail. Het kan voorkomen, vooral bij vakantiecharters, dat je vluchttijden last-minute gewijzigd worden. Niet zo prettig natuurlijk, maar je kunt daardoor wel recht hebben op een vergoeding! Dat is dan weer extra zakcentje voor je vakantie! Je kunt ook de app van het vliegveld downloaden en alerts aanzetten mocht er iets veranderen met betrekking tot jouw vlucht.

  1. Kies eens voor een regionaal vliegveld

Wil je het drukke Schiphol eens omzeilen? Dat begrijpen we. Steeds meer vliegtuigmaatschappijen bieden een breed scala aan vakantiebestemming aan vanaf regionale vliegvelden zoals Eindhoven, Groningen en Maastricht. Dit scheelt je tijd, parkeerkosten zijn een stuk lager en deze vliegvelden zijn een stuk rustiger. Wist je dat je bij Maastricht Airport zelfs gratis kunt parkeren?!

Heb jij nog tips voor het vliegen in de zomer? Deel ze met ons in een reactie!

 

You may also like...

Geef een reactie