BLOG: Budgetmaatschappijen en vluchtvertragingen

Budgetmaatschappijen en vluchtvertragingen

Vlieg jij regelmatig met easyJet, Ryanair of een andere budgetmaatschappij omdat het zo lekker goedkoop is? Veel Nederlanders kiezen voor een budgetmaatschappij maar krijgen ook regelmatig met de nadelen van deze low-cost airlines te maken, zoals ontbrekend personeel op het vliegveld, lange vertragingen en een slechte informatievoorziening. Ook tussen de budgetmaatschappijen onderling zit een groot verschil. EUclaim heeft deze voor je op een rijtje gezet.

  1. Ryanair

Ryanair staat bekend als meest beruchte budgetmaatschappij als het om passagiersrechten en service gaat. Wil je naast je reisgenoot zitten? 5 euro erbij. Wil je inchecken op het vliegveld? 70 euro. Op het gebied van vertragingen en annuleringen gaat het dit jaar ook slecht met de Ierse budgetmaatschappij. Door alle onrust onder het personeel, wat zich uit in de vele stakingen, zijn er veel vluchten geannuleerd of meer dan drie uur vertraagd. Vorig jaar was dit nog 0,90 procent, dit jaar is tot en met 19 augustus al ruim 2 procent van alle vluchten geannuleerd of meer dan drie uur vertraagd. Dit is mede te wijten aan de vele stakingen in het luchtruim van Marseille door de Franse luchtverkeersleiding.

  1. EasyJet

De Britse budget Queen easyJet vliegt inmiddels heel Europa door met haar wit/oranje vliegtuigen en biedt vluchten tegen een laag tarief. EasyJet is dan ook favoriet bij gezinnen, stellen en zakenreizigers die goedkoop door Europa willen vliegen. Je betaalt dan ook extra voor bagage maar het is niet zo extreem als Ryanair. Ook bij deze Britse budgetmaatschappij zijn het aantal langdurige vertragingen en annuleringen flink gestegen ten opzichte van vorig jaar. In 2017 was 1,25 procent van alle vluchten geannuleerd of meer dan drie uur vertraagd. Op 19 augustus van dit jaar was dit al meer dan 2,1 procent(!). Ook hier speelde de stakingen van de Franse ATC een belangrijke rol.

  1. Vueling

Vueling voert steeds meer vluchten van en naar Nederland uit. De Spaanse budgetmaatschappij is qua service een van de betere budgetmaatschappijen, zo worden er lage tarieven voor ruimbagage gehanteerd. Vueling heeft in de zomer nog weleens last van operationele problemen op het gebied van planning. Ook gooide stakingen roet in het eten voor veel passagiers. In heel 2017 was iets meer dan één procent van alle vluchten geannuleerd of lang vertraagd. Op 19 augustus 2018 was dit al 3,6 procent van alle vluchten(!), met nog vier maanden te gaan.

  1. Norwegian International

Norwegian International voert steeds meer vluchten uit binnen én buiten Europa. De Noorse budgetmaatschappij biedt tegen een lage prijs vluchten tussen Nederland en Scandinavische metropolen aan. Daarvoor krijg je geen gratis ruimbagage of eten en drinken, maar wel veel beenruimte én gratis wifi! Helaas heeft Norwegian dit jaar ook meer last van vertragingen en annuleringen. In heel 2017 was ruim 1 procent van alle vluchten meer dan drie uur vertraagd. Tot en met 19 augustus 2018 was dit al 1,2 procent van alle vluchten.

  1. Wizzair

Wizzair voert goedkope vluchten uit tussen Eindhoven en verschillende Oost-Europese steden als Gdansk, Boedapest en Sofia. Ook Wizzair presteert dit jaar behoorlijk slechter dan vorig jaar. In heel 2017 was ‘slechts’ 0,75 procent van alle vluchten langdurig vertraagd of geannuleerd. Op 19 augustus 2018 was dit al ruim één procent van de vluchten.

Wat is jouw ervaring met budgetmaatschappijen en vertraging? Laat het weten in een reactie!

You may also like...

Geef een reactie