Vertraging door slecht weer en je rechten als vliegtuigpassagier

 

 

Het regent, stormt en het is koud! Voor reizigers is dit dé combinatie voor drukte in het verkeer. Of het nou met de auto is, met de trein of met het vliegtuig, vertraging ligt op de loer. Vertraging van je vlucht door slecht weer is vervelend! EUclaim legt je uit wat je rechten zijn in het geval van een vertraagde vlucht door slecht weer.

Oorzaken van vluchtvertraging

Wanneer je in het najaar gaat vliegen krijg je vaker te maken met slecht weer dan in de zomer. De redenen voor vluchtvertraging zijn in de zomer vaker van technische aard of hebben met personeelsproblemen te maken, zoals stakingen. Vooral het afgelopen jaar stond bol van de stakingen in het vliegverkeer. Het verschil is dat je als passagier in gevallen van personeelsstakingen wél recht hebt op een vergoeding en bij slecht weer niet. In de winter is het vooral het weer dat voor problemen in het vliegverkeer zorgt. Sneeuw, ijs en storm heeft de afgelopen jaren het vliegverkeer in Nederland meerdere dagen ontregelt. Heel vervelend want je hebt er natuurlijk totaal geen invloed op.

Recht op vergoeding bij vluchtvertraging door slecht weer

Wanneer je vlucht vertraagd is door slecht weer heb je als passagier helaas geen recht op een vergoeding voor het tijdsverlies. Slecht weer is een buitengewone omstandigheid waar de vliegtuigmaatschappij geen invloed op heeft. Toch komt het weleens voor dat de vliegtuigmaatschappij een eventuele claim voor vergoeding afwijst op basis van ‘slecht weer’ terwijl er niks aan de hand was. In dat geval kun je altijd je vluchtgegevens invullen bij EUclaim en je rechten checken.

Recht op verzorging bij vluchtvertraging door slecht weer

Ook al heb je geen recht op een vergoeding bij een vertraagde vlucht door slecht weer, je hebt altijd recht op verzorging wanneer je vlucht vertraagd is. Vanaf twee uur vertraging heb je recht op eten en drinken. Wanneer de vertraging zo lang duurt dat je een slaapplek nodig hebt, moet de vliegtuigmaatschappij ook accommodatie regelen inclusief vervoer. Wordt dit allemaal niet geregeld? Dan kun je de kosten van eten, drinken en accommodatie achteraf terugvragen bij de vliegtuigmaatschappij.

Heb jij weleens vertraging gehad? Laat het weten in een reactie!

 

 

You may also like...

Geef een reactie