Vliegen naar de zon in de meivakantie

 

 

De lente staat weer voor de deur en daarmee ook de plannen voor de meivakantie. Ga je een weekje naar de zon, een stedentrip maken of combineer je beide? EUclaim heeft de vijf leukste en meest originele vakanties voor deze meivakantie op een rijtje gezet!

  1. De zon en charme van Corfu

Een weekje écht even tot rust komen in de warme voorjaarszon doe je op het relatief rustige Griekse eiland Corfu. In een oase van rust kun je weer even opladen aan de zon. Corfu staat bekend als het ‘bloemeneiland’ van Griekenland. De mooiste bloemen en planten zijn hier te vinden. Verder heb je de mooiste stranden en romantische baaien op het eiland. De oude stad van Corfu heeft een gezellige en oud-Venetiaanse uitstraling. Langs de kust kun je goed vertoeven op het Nissaki strand of het strand van Paleokastritsa. De laatste wordt beschouwd als een van de mooiste plekjes op aarde. Corfu is een aangename vakantiebestemming voor het hele gezin. De temperatuur in mei op Corfu ligt tussen de 20 en 25 graden.

Vliegen naar Corfu

Vanaf Nederland kun je onder andere met Transavia, Corendon en TUI fly naar Corfu vliegen in iets minder dan drie uur. In 2018 waren negen vluchten van Corendon en TUI fly meer dan drie uur vertraagd tussen Nederlandse vliegvelden Amsterdam en Maastricht naar Corfu. Er werden geen vluchten geannuleerd.

  1. Stedentrip naar Kopenhagen

Als er een jaargetijde is waarin Kopenhagen op haar mooist is, dan is het de lente wel. Alles staat vol in bloei en de terrasjes en parken zitten vol met Deense zonaanbidders. Zodra de eerste zonnestralen beginnen te schijnen trekken de Denen erop uit. In de cultuur van de Denen draait alles om gezelligheid met familie en vrienden. In Kopenhagen vind je dan ook altijd leuke activiteiten om aan mee te doen. Van kunstmarktjes tot spontane muziekfestivals en sportwedstrijden (want ja, de Denen zijn ook heel erg met hun gezondheid bezig). Wandel door de kleurrijke straten en ga erop uit, Danish style!

Vliegen naar Kopenhagen

Binnen anderhalf uur vlieg je naar Kopenhagen vanaf Eindhoven Airport of Amsterdam Schiphol Airport met Transavia, KLM, SAS of Norwegian. In heel 2018 werden 163 vluchten tussen Nederland en Schiphol geannuleerd. 15 vluchten liepen een vertraging van meer dan drie uur op.

  1. Stad en strand in Malaga

Even heerlijk ontsnappen naar de eeuwige zomercharme van Malaga in Zuid Spanje! Het oude centrum van Malaga kent meer dan genoeg leuke winkels en bezienswaardigheden. Combineer een paar dagen cultuur snuiven met wat oplaadmomenten op het strand van de Costa del Sol. Genieten doe je verder natuurlijk op het terras met de lekkerste tapas en een goed glas rode wijn of sangria. Dat is nog eens een totaalplaatje!

Vliegen naar Malaga

Vanuit Nederland kun je vanaf Eindhoven, Rotterdam en Amsterdam direct naar Malaga vliegen met vliegtuigmaatschappijen als Transavia, Corendon, TUI fly, Vueling, easyJet en Ryanair. In 2018 waren er 37 vluchten tussen Nederland en Malaga meer dan drie uur vertraagd. 25 vluchten werden geannuleerd.

  1. Zon op Sardinië

Het ongerepte Sardinië heeft alles wat je van een Italiaans eiland kunt verwachten. De meest heldere wateren van Europa gepaard met Italiaanse cuisine en oude idyllische dorpjes liggen voor je klaar. Sardinië is vooral populair onder de Italianen zelf. In Olbia, een eeuwenoude stad, vind je een kerk uit de 11e eeuw, de Basilica minore di San Simplicio. Na een dagje winkelen en cultuur snuiven geniet je van een wijntje op het terras langs de mooiste wijngaarden van Italië. Sardinie is een aanrader voor de meivakantie, wanneer het eiland nog niet overspoeld wordt door de Italianen zelf.

Vliegen naar Alghero of Olbia, Sardinië

Vanaf Maastricht en Amsterdam kun je direct met Corendon en Ryanair naar Alghero vliegen. Naar Olbia vlieg je met easyJet of Transavia. In 2018 waren er vijf annuleringen en 10 langdurige vertragingen tussen Nederland en Olbia. Tussen Nederland en Alghero waren er drie annuleringen en zes landurige vertragingen.

  1. Stedentrip St. Petersburg

St. Petersburg staat bekend om de Hermitage, het winterpaleis van Peter de Grote, St. Isaac’s Kathedraal en het Palace square, deze stad ademt een en al pracht, praal en historie. De intrigerende verhalen over de Romanovs komen tot leven in deze Russische parel van een stad, die nu ook als belangrijke industriestad fungeert. Maak de belevenis compleet met een Russisch diner en een traditionele balletvoorstelling in het theater. De temperaturen in de lente zijn ideaal voor een stedentrip St. Petersburg. Leer alles over de soms trieste geschiedenis van dit prachtige land, waar de mensen je altijd met een улыбка (glimlach) begroeten en je maar wat graag meer vertellen over hun historie. Eén laatste advies: reken minimaal vijf dagen voor je bezoek aan deze interessante stad.

Vliegen naar St. Petersburg

Zowel Aeroflot als KLM, vliegen van Amsterdam naar St. Petersburg binnen drie uur. Eén vlucht werd in 2018 tussen Amsterdam en St. Petersburg geannuleerd van KLM door slechte weersomstandigheden.

Welke van deze vijf vakanties zou jij kiezen? Laat het ons weten in een reactie!

Handige links:

Huurauto | Reisgids | Buitenlands geld | Reviews | Mastercard Black | Reis gadgets

DutchFlyGuys op Social Media:

       

 

 

 

 

 

You may also like...

Geef een reactie