Vliegen met kinderen? Deze tips mag je niet missen!

 

 

 

Of je nou naar Spanje, Turkije of Thailand vliegt deze zomer, vliegen met kinderen vraagt om voorbereiding. Hoe houd je de kleintjes zoet, voorkom je huilbuien in het vliegtuig en ga je om met inpakstress? EUclaim heeft een paar handige tips voor je op een rijtje gezet.

  1. Goede voorbereiding is het halve werk

Maak een inpaklijst voor je hand- en ruimbagage en begin op tijd met inpakken. Dit geeft je rust en zorgt ervoor dat je alles bij je hebt wat je nodig kunt hebben. Extra luiers, babyvoeding en snacks in je handbagage zijn geen overbodige luxe. Zo heb je in het geval van vluchtvertraging of een vertraagde koffer niet direct stress. Check ook van tevoren wat je mee mag nemen in je handbagage. Voor babyvoeding wordt vaak een uitzondering gemaakt, maar in de meeste gevallen mag je tot 1000 ml aan vloeistoffen meenemen in je handbagage, verpakt in flesjes van maximaal 150 ml per stuk.

  1. Neem de tijd en vertrek op tijd

Zorg ervoor, afhankelijk van je bestemming, dat je minimaal twee á drie uur van tevoren op de luchthaven aanwezig bent zodat je alle tijd hebt om rustig in te checken, je bagage af te geven en naar de gate te lopen. Kom je met de auto? Reserveer dan van tevoren een parkeerplaats op het vliegveld. Kom je met het openbaar vervoer? Vertrek dan op tijd van huis. Probeer het ‘schema’ van je kinderen zo goed mogelijk aan te houden. Vlieg je in de nacht? Trek ze dan hun pyjama aan en laat ze zoveel mogelijk slapen. Bij veel vliegtuigmaatschappijen mag je per kind een aparte tas in het vliegtuig meenemen. Laat ze zelf hun favoriete knuffels, spelletjes en boekjes kiezen voor de vlucht, dan is de kans dat ze stil zijn het grootst.

  1. Drinken bij het opstijgen helpt tegen oorpijn

Volwassenen kunnen kauwgom kauwen en gapen tegen de oorpijn bij het opstijgen van het vliegtuig, maar kleine kinderen weten dat natuurlijk nog niet. Het helpt als je ze wat te drinken geeft tijdens het opstijgen en landen. Dit verlicht de druk op de oren wat weer een huilbui kan voorkomen.

  1. Bereid je voor op vertraging

In de zomer is het nog drukker op Amsterdam Schiphol Airport waardoor de kans op vertraging groter is. Mocht je vlucht vertraagd zijn neem dan de tijd om ergens wat te gaan eten of speel een spelletje met je kinderen, zo komen zij en jij de tijd prettig door en is de kans dat ze in het vliegtuig slapen weer een stukje groter. Wanneer de vertraging door de nacht heen duurt en er wordt geen opvang geregeld dan mag je zelf een hotel boeken voor jou en je gezin. De vliegtuigmaatschappij moet deze kosten dan dekken. Check ook gelijk of je wellicht een vergoeding kunt krijgen voor de vertraging, dat is weer extra vakantiegeld!

  1. Kies je vliegtuigmaatschappij zorgvuldig!

Elke vliegtuigmaatschappij is anders en biedt een andere service voor kinderen. Kies de vliegtuigmaatschappij die het beste bij jouw wensen past. Als je met een kind op schoot reist is genoeg beenruimte prettig. Ga je ver vliegen dan kan een reiswiegje voor je baby een goede uitkomst zijn. Verdiep je in je keuze zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Heb jij nog tips voor vliegen met kinderen? Laat het ons weten in een reactie op Twitter!

 

 

You may also like...

Geef een reactie