Budgetvriendelijke gezinsvakanties in Midden-Europa

 

Met het hele gezin op vakantie is niet alleen een hele onderneming, het kan ook behoorlijk in de papieren lopen. Toch zijn er genoeg manieren om mooie plekken buiten Nederland te ontdekken zonder een fortuin uit te geven. EUclaim heeft mooie en budgetvriendelijke familiebestemmingen voor je uitgezocht in opkomende landen van Midden-Europa.

Reis naar Hongarije en Kroatië

Hongarije en Kroatië worden steeds populairder als vakantiebestemming, en wist je dat het ook nog eens goedkope vakantiebestemmingen zijn? Begin je vakantie bijvoorbeeld bij het Balatonmeer in het Oosten van Hongarije. En reis daarna door naar het prachtige Istrië aan de Kroatische kust.

Hongarije, het Balatonmeer

Dit meer is het grootste (én een van de mooiste) van Midden-Europa en hier vind je genoeg waterplezier voor jong en oud. De campings in deze omgeving vragen zo’n €180 tot €200 per week. Een stacaravan met twee slaapkamers kost tussen de €400 en €500 per week in het hoogseizoen. Het is minder dan twee uur rijden naar Boedapest, leuk voor een dagtripje. Je rijdt in ongeveer 13 uur naar het Balatonmeer, dus een overnachting is wel op zijn plaats om de reis voor alle gezinsleden ontspannen te houden. In Zuid-Duitsland zijn naast de snelweg genoeg goedkope hotels of campings te vinden voor een overnachting.

Vliegen naar Hongarije

Geen zin om de lange autorit uit te zitten? Binnen twee uur vlieg je naar Boedapest met bijvoorbeeld de budgetmaatschappij uit Hongarije: Wizz Air. Je kunt na een paar dagen Boedapest prima een auto huren om de verdere omgeving te verkennen.

Gebruikelijke prijzen in Hongarije

Hongarije is een relatief goedkoop land om op vakantie te gaan. Dit zijn enkele voorbeelden die de ANWB geeft.

Eenvoudige maaltijd: vanaf € 5.

Diner 3 gangen: vanaf € 13.

Taxirit (ong. 30 km.): vanaf € 4.

Kopje koffie: vanaf € 1,10.

Biertje: vanaf € 1,20.

Kroatië, Istrië

Het is ruim 5,5 uur rijden naar de regio Istrië in Kroatië. Je komt langs Zagreb, de hoofdstad van Kroatië, dus eventueel kun je hier ook nog een overnachting plannen mocht je de stad willen bezichtigen. In Istrië kost een week kamperen ook ongeveer €200 per week voor een gezin, een stacaravan of bungalow kost al gauw €800 per week, daarom is het raadzaam op tijd te boeken (vroegboekkorting!) of gebruik te maken van een Airbnb of een appartement te huren die niet op een camping ligt. Dit kost je minder dan €400 per week.

Vliegen naar Kroatie

Voor de populaire vakantie hotspots in Kroatië kun je ook makkelijk en goedkoop het vliegtuig pakken! Pula, Split of Dubrovnik zijn binnen twee uur te bereiken met Transavia en easyJet.

Gebruikelijke prijzen in Kroatië

Ook Kroatië is een nog steeds, ondanks de groeiende populariteit, een goedkoop vakantieland.

Eenvoudige maaltijd: vanaf € 6.

Diner 3 gangen: vanaf € 13.

Taxirit (ong. 3 km.): vanaf € 6.

Kopje koffie: vanaf € 1.

Biertje: vanaf € 2.

Bron: anwb.nl

Kosten vakantie Hongarije & Kroatië

2,5 week voor 4 personen (ex. Benzine en verblijfskosten)

Wat Prijs
Overnachting Zuid-Duitsland €75
Camping Balatonmeer €200 kamperen / €450 stacaravan
Overnachting Zagreb (optioneel) €75
Camping Istrië €200 / €400 appartement
Overnachting Noord-Duitsland €75
Totaal €625 / €1075

Vakantie in Slovenië

Slovenië is een sprookjesachtig en groen land in Centraal-Europa die nog relatief onbekend is bij Nederlandse toeristen. Naast dat het over de mooiste meren, bergen en kastelen beschikt zijn de inwoners ook erg vriendelijk. Om de sfeer van Slovenië te proeven en een hele kindvriendelijke vakantie te beleven combineer je de schoonheid van het meer van Bled met de Sloveense Riviera.

Het meer van Bled

Het meer van Bled ligt in de Sloveense Alpen, omgeven door groen en prachtige besneeuwde bergtoppen. Je kunt al kamperen in de omgeving van het meer van Bled voor ongeveer €150 tot €200 per week met je gezin. Er zijn ook veel appartement en goedkope pensions in de buurt waar je voor €500 per week met vier personen kunt overnachten. Je rijdt in ongeveer 11 uur naar het meer van Bled. Je kunt onderweg goedkoop overnachten in Zuid-Duitsland.

De Adriatische kust Slovenië

Vanaf Bled is het ongeveer anderhalf uur rijden naar Ankaran aan de Sloveense kust. Kamperen langs de Sloveense Riviera is echt een aanrader, na een week in de natuur is iedereen toe aan strand, zee en familieplezier. De Adriatische kust is een van de meest mooie streken van Centraal-Europa en ook helemaal niet duur! Voor een week kamperen betaal je ongeveer €200 per week, €450 voor een appartement. Een stuk goedkoper dan circa 50 kilometer verderop in de buurt van Trieste, Italië.

Vliegen naar Slovenië

LOT Polish Airlines, Adria Airways en Transavia vliegen tussen Amsterdam en Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië. Naar Maribor, in Noord-Slovenië, vliegt Adria Airways.

Gebruikelijke prijzen in Slovenië

Je bent weinig extra geld kwijt voor je eten en uitstapjes in Slovenië, het is een van de goedkoopste vakantielanden van Europa.

Eenvoudige maaltijd: vanaf € 7.

Diner 3 gangen: vanaf € 15.

Taxirit (ong. 3 km.): vanaf € 2.

Kopje koffie: vanaf € 1,20.

Biertje: vanaf € 2,50.

Bron: anwb.nl

Heb jij nog leuke tips voor budgetvriendelijke familievakanties in Midden-Europa? Laat het ons weten in een reactie!

 

 

 

You may also like...

Geef een reactie