Vijf kerstbestemmingen voor de decembermaand

 

De dagen worden korter en de kerstversiering liggen alweer in de winkel, voor je het weet is het kerstmis. Voor veel mensen is dit hét moment om de gezellige kerstsfeer te proeven in een andere stad. Of je nou vrijgezel bent, met je partner weggaat of met het hele gezin erop uit wil, de leukste plekken én het beste reisadvies heeft EUclaim voor je op een rijtje gezet.

  1. Wenen, Oostenrijk

Ideaal voor: Stelletjes

Ben je een fan van pracht en praal, vorstelijke charme en een chique kerstsfeer? Dan is Wenen dé place to be! De magische sfeer die in deze stad hangt rond de feestdagen zal je nooit vergeten. Je kerstinkopen doe je op de kohlmarkt, een prachtige lange winkelstraat met de mooiste merkhuizen, versierd met kroonluchters van licht. Bij de Stephansdom en het stadhuis vind je de gezelligste kerstmarkten met de leukste kerstversieringen, lekkere bradwurst en kruidige glühwein. De inwoners van Wenen verzamelen zich massaal rondom de kerstmarktjes terwijl de sneeuw naar beneden dwarrelt en lokale bandjes de muziek verzorgen. Vergeet ook zeker niet om Schloss Schönbrunn te bezoeken waar wederom, een (chique) kerstmarkt voor de deur staat met warme goulashsoep en verse peperkoeken.

Vliegen naar Wenen

Vanaf Amsterdam Schiphol en Rotterdam Airport kun je rechtstreeks naar de hoofdstad van Oostenrijk vliegen. KLM, easyJet, Level en Austrian Airlines vliegen je binnen twee uur naar Wenen. Vanaf Rotterdam Airport kun je met Transavia naar Wenen vliegen.

  1. Reykjavik, IJsland

Ideaal voor: Stelletjes en vrienden

Kerst in IJsland onder het Noorderlicht, als er iets bijzonder is dan is dat het wel. Ben je niet bang voor een beetje kou, sneeuw en vooral, het donker(!) dan is Reykjavik dé plaats voor jou. In de winter is het in IJsland slechts vijf uur per dag licht, waardoor er geen einde lijkt te komen aan de gezellige kerstlampjes en versierde huizen en steegjes van het centrum. Het plein Ingolfstorg wordt omgetoverd in een kerstdorp met een ijsbaan. Is het te koud buiten? In concerthal Harpa worden verschillende kerstconcerten georganiseerd en écht opwarmen doe je in de blue lagoon. Lekker eten doe je bij ROK, Grandi Mathöll en Snaps.

Vliegen naar Reykjavik

Met Icelandair en Transavia vlieg je binnen drie uur en een kwartier naar de hoofdstad van Reykjavik Keflavik Airport vanaf Amsterdam Schiphol Airport.

  1. Neurenberg, Duitsland

Ideaal voor: Gezin

Dat onze oosterburen de beste kerstmarkten van Europa hebben, dat weten we inmiddels wel. Maar de állerleukste vind je in Neurenberg. De kraampjes en stalletjes zijn hier compleet uitgedost en maken dan ook elk jaar kans op een prijs voor de mooiste kraam. Alles wat hier verkocht wordt, is handgemaakt. Van handgemaakte versieringen tot sieraden en lekkernijen, je vindt het hier allemaal. De gezellige sfeer is heel leuk om met je kinderen te beleven.

Vliegen naar Neurenberg

Woon je dichtbij de Duitse grens? Dan kun je eventueel naar Neurenberg rijden. Dit duurt ongeveer vijf en een half uur. Vliegen naar Neurenberg kan met KLM en duurt iets meer dan een uurtje.

  1. Dublin, Ierland

Ideaal voor: Vrienden en gezin

In Dublin hebben ze een drijvende kerstmarkt bij de Docklands, hoe gaaf is dat? Wanneer Temple bar in kerstsfeer gehuld is, het weer nóg guurder wordt en de dagen korter, is Dublin een van de gezelligste Europese steden om te bezoeken voor de feestdagen. Kruip gezellig met je vrienden een kroeg in, bezoek de in kerstsfeer gehulde Jameson Distillery of ga los met kerstshoppen in Grafton Street. Boek wel op tijd je overnachting: door de woningcrisis is verblijven in de stad niet goedkoop.

Vliegen naar Dublin

Je kunt met Ryanair, Aer Lingus en KLM dagelijks naar Dublin vliegen binnen een uur en 40 minuten.

  1. Kopenhagen, Denemarken

Van de gezellige cafeetjes en eethuisjes tot de kerstmarkt in Tivoli. Dé plek voor gezelligheid, stylish shoppen en Scandinavische kerstsfeer is Kopenhagen. Omdat in Scandinavië de kerstcultuur gericht is op verhalen over kabouters en het samenzijn van de familie is het een hele geschikte bestemming om met het hele gezin te bezoeken. Op Nytorv in het centrum vind je de Hans Christian Andersen Christmas Market met sfeervolle stalletjes en allerlei lekkernijen.

Vliegen naar Kopenhagen

Je kunt vanaf Eindhoven Airport met Transavia naar Kopenhagen vliegen. Vanaf Schiphol kun je met Scandinavian Airlines, KLM en Norwegian naar de hoofdstad van Denemarken vliegen. De vlucht duurt ongeveer een uur en 20 minuten.

Heb jij al een leuke bestemming gevonden voor een winterse citytrip? Laat het ons weten in een reactie.

Onze dank gaat uit naar EUclaim voor het schrijven van bovenstaande blog! Heb je pas vertraging gehad en wil je weten of jij in aanmerking komt voor een vergoeding? Kijk dan hier.

 

 

 

 

You may also like...

Geef een reactie