Griekenland


Wat te doen wanneer je eenmaal op je bestemming bent?

Laat je rondleiden door een local! Check de mogelijkheden.

.

Alle deals naar Griekenland:

De bovenstaande prijzen zijn per persoon en altijd inclusief eventuele boekingskosten, SGR garantiefonds etc. maar exclusief ter plaatse te betalen kosten zoals evt. Borg, toeristenbelasting, resortfee etc.

Voordat je boekt kijk altijd even op de site van de overheid met meer informatie over reisadviezen, inreisvoorwaarden en terugreisvoorwaarden per land en meer.


Vakanties naar Griekenland: Ontdek de Top 10 Bestemmingen, Activiteiten en Klimaat

Als je denkt aan Griekenland, denk je aan prachtige stranden, oude ruïnes, schilderachtige dorpjes en heerlijk eten. Met zijn rijke geschiedenis en adembenemende landschappen trekt Griekenland jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld. In deze uitgebreide gids nemen we je mee op een virtuele reis door de top 10 meest bezochte bestemmingen in Griekenland, waarbij we de hoogtepunten, activiteiten en het klimaat van elke bestemming bespreken.

1. Athene Als de hoofdstad van Griekenland is Athene een bruisende metropool waar het moderne leven naadloos samenvloeit met de oude beschaving. Bezoek de beroemde Akropolis en het Parthenon, verken de kronkelende straatjes van de oude wijk Plaka en geniet van het bruisende nachtleven in de hippe wijken Psiri en Gazi.

2. Santorini Bekend om zijn adembenemende zonsondergangen en spectaculaire uitzichten op de caldera, is Santorini een van de meest romantische en fotogenieke bestemmingen ter wereld. Verken de charmante dorpjes van Oia en Fira, ontspan op de zwarte zandstranden van Perissa en Kamari, en proef de lokale wijnen in de vele wijngaarden van het eiland.

3. Mykonos Mykonos staat bekend om zijn bruisende nachtleven, pittoreske witte dorpjes en prachtige stranden. Feest tot in de vroege uurtjes in de bars en clubs van Mykonos-stad, verken de smalle steegjes van Little Venice en Paradise Beach, en geniet van de relaxte sfeer van dit populaire eiland.

4. Kreta Als het grootste eiland van Griekenland heeft Kreta voor elk wat wils, van idyllische stranden tot eeuwenoude archeologische sites. Bezoek het paleis van Knossos, wandel door de Samariakloof, proef de lokale keuken in de traditionele tavernes en geniet van de gastvrijheid van de Kretenzers.

5. Rhodos Met zijn middeleeuwse oude stad, prachtige stranden en levendige sfeer is Rhodos een populaire bestemming voor zowel cultuurliefhebbers als zonaanbidders. Verken het paleis van de Grote Meester, maak een boottocht naar de pittoreske baai van Anthony Quinn en ontspan op de zandstranden van Faliraki en Lindos.

6. Zakynthos Bekend om zijn adembenemende Navagio-strand en betoverende blauwe grotten, is Zakynthos een paradijs voor natuurliefhebbers en strandliefhebbers. Verken de schilderachtige dorpjes van het eiland, maak een boottocht langs de kust en snorkel in het kristalheldere water van de Ionische Zee.

7. Corfu Met zijn weelderige groene landschap, historische bezienswaardigheden en prachtige stranden is Corfu een van de mooiste eilanden van Griekenland. Verken de oude binnenstad van Corfu-stad, bezoek het paleis van Achilleion, wandel door de olijfgaarden en geniet van de traditionele Griekse gastvrijheid.

8. Kos Kos, het eiland van Hippocrates, trekt bezoekers met zijn prachtige stranden, historische bezienswaardigheden en bruisende sfeer. Verken de ruïnes van het Asklepieion, ontspan op de stranden van Kefalos en Mastichari, en geniet van het bruisende nachtleven in Kos-stad.

9. Naxos Naxos, het grootste eiland van de Cycladen, is een paradijs voor liefhebbers van natuur en cultuur. Verken de oude ruïnes van de tempel van Apollo, wandel door de sfeervolle straatjes van Naxos-stad, en ontspan op de prachtige stranden van Agios Prokopios en Plaka.

10. Paros Met zijn schilderachtige dorpjes, kristalheldere wateren en levendige sfeer is Paros een populaire bestemming voor zowel gezinnen als stellen. Verken de oude stad Parikia, maak een boottocht naar het naburige eiland Antiparos, en geniet van de traditionele Griekse gerechten in de gezellige tavernes.

Het Klimaat in Griekenland Griekenland heeft over het algemeen een mediterraan klimaat, gekenmerkt door milde, natte winters en hete, droge zomers. De beste tijd om Griekenland te bezoeken is in het voor- en najaar, wanneer het weer aangenaam is en de drukte minder is. De zomermaanden, van juni tot augustus, zijn ideaal voor zonaanbidders en strandliefhebbers, met temperaturen die vaak boven de 30°C uitkomen. In de wintermaanden, van december tot februari, zijn de temperaturen milder, maar kunnen er wel regelmatig regenbuien vallen.

Met deze uitgebreide gids hopen we je te inspireren voor jouw volgende vakantie naar Griekenland. Of je nu op zoek bent naar ontspanning aan het strand, culturele ontdekkingen of avontuurlijke excursies, Griekenland heeft voor elk wat wils. Boek vandaag nog jouw reis naar Griekenland en laat ons je meenemen op een onvergetelijk avontuur!

You may also like...

Geef een antwoord