Griekenland


Landeninformatie – Griekenland


Praktische informatie

  1. Vliegtijd: De vliegtijd naar Griekenland (Athene of Thessaloniki) bedraagt gemiddeld 3 tot 3,5 uur vanuit Nederland. Voor de Griekse eilanden, zoals Kreta of Rhodos, kan de vliegtijd iets langer zijn, namelijk 4 tot 4,5 uur.
  2. Klimaat: Griekenland heeft een mediterraan klimaat, met hete, droge zomers en milde, regenachtige winters. Aan de kust zijn de temperaturen vaak milder, terwijl het binnenland en de berggebieden in de winter kouder kunnen zijn. De beste reistijd is van mei tot oktober.
  3. Munteenheid: De munteenheid van Griekenland is de euro (EUR), wat betalingen gemakkelijk maakt voor Nederlandse reizigers.
  4. Visum: Griekenland is onderdeel van de Schengenzone, wat betekent dat Nederlandse reizigers geen visum nodig hebben voor een verblijf van maximaal 90 dagen.
  5. Veiligheid: Griekenland is een veilig land voor toeristen. Er kunnen wel zakkenrollers actief zijn in toeristische gebieden en het openbaar vervoer, vooral in grote steden zoals Athene. Het is belangrijk om waakzaam te blijven en waardevolle spullen veilig op te bergen.
  6. Gezondheid en vaccinaties: Voor Griekenland zijn geen specifieke vaccinaties vereist. Basisvaccinaties zoals DTP en Hepatitis A worden aanbevolen, afhankelijk van de duur en aard van het verblijf. Voor persoonlijk advies kun je de GGD raadplegen.
  7. Fooien en prijsniveau: In Griekenland is het gebruikelijk om 5-10% fooi te geven in restaurants en cafés. De kosten in Griekenland zijn over het algemeen vergelijkbaar of iets lager dan in Nederland, vooral buiten de toeristische gebieden.
  8. Tijdsverschil en elektriciteit: In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland (zowel tijdens de zomer- als de wintertijd). De elektriciteit is 220V met Europese stopcontacten.
  9. Verkeer en transport: In Griekenland rijdt men rechts. Een internationaal rijbewijs is niet vereist voor Nederlandse reizigers, maar wordt wel aangeraden bij het huren van een auto. Het openbaar vervoer is goed ontwikkeld, met bussen, veerdiensten en een uitgebreid netwerk van binnenlandse vluchten naar de Griekse eilanden.

Uitgebreide landeninformatie – Griekenland

Griekenland, de bakermat van de westerse beschaving, is een land met een rijke geschiedenis, een levendige cultuur en adembenemende natuur. Van de oude tempels van Athene en de ruïnes van Delphi tot de idyllische stranden van de Cycladen en de groene valleien van het vasteland, Griekenland biedt eindeloze mogelijkheden voor reizigers. Bezoekers kunnen genieten van de Griekse keuken met traditionele gerechten zoals moussaka, souvlaki en vers gevangen vis, of ontspannen in een taverna met een glas ouzo.

Griekenland is ook het land van de eilanden; van de populaire vakantiebestemmingen zoals Kreta, Santorini en Rhodos, tot de meer onontdekte juweeltjes zoals Naxos en Milos. De eilanden zijn beroemd om hun witte zandstranden, kristalhelder water en charmante dorpjes met witgekalkte huizen en blauwe koepels.

Het Griekse vasteland biedt daarnaast tal van avontuurlijke activiteiten, van wandelen door de kloven van Samariá op Kreta tot het beklimmen van de berg Olympus, de thuisbasis van de oude Griekse goden. Voor wie van cultuur houdt, zijn er de UNESCO-werelderfgoedlocaties zoals de Akropolis in Athene en de oude stad Meteora, bekend om zijn kloosters die op hoge rotsen zijn gebouwd.


Top 10 meest bezochte bestemmingen in Griekenland

  1. Athene
    Athene is de hoofdstad van Griekenland en de thuisbasis van de Akropolis, een van de meest iconische oude ruïnes ter wereld. Bezoekers kunnen zich onderdompelen in de geschiedenis van het oude Griekenland, wandelen door de historische wijken Plaka en Monastiraki, en genieten van het bruisende stadsleven.
  2. Santorini
    Santorini, met zijn witte huizen en blauwe koepels, is een van de meest fotogenieke eilanden ter wereld. De vulkanische stranden, adembenemende zonsondergangen en charmante dorpjes zoals Oia en Fira maken het een populaire bestemming voor romantische vakanties.
  3. Kreta
    Kreta is het grootste Griekse eiland en biedt een mix van prachtige stranden, historische bezienswaardigheden zoals het Paleis van Knossos, en avontuurlijke wandelpaden zoals de Samariá-kloof. Het is ideaal voor gezinnen, avonturiers en cultuurliefhebbers.
  4. Rhodos
    Rhodos combineert zon, zee en een rijke geschiedenis. De oude stad van Rhodos is een UNESCO-werelderfgoedlocatie met middeleeuwse gebouwen en stadsmuren. De stranden en resorts maken het een perfecte bestemming voor een gezinsvakantie.
  5. Mykonos
    Mykonos is het feest-eiland van Griekenland, bekend om zijn bruisende nachtleven en trendy strandclubs. Naast het nachtleven heeft het eiland charmante straten en witte huizen, waardoor het ook een aantrekkelijke plek is voor een relaxte vakantie.
  6. Corfu
    Corfu, gelegen in de Ionische Zee, staat bekend om zijn groene landschap en Venetiaanse architectuur. De prachtige kustlijn en historische stad maken het een van de populairste eilanden voor gezinnen en cultuurliefhebbers.
  7. Zakynthos
    Zakynthos, beroemd om Navagio Beach (het scheepswrakstrand), is een eiland met turquoise wateren en indrukwekkende rotsformaties. Ideaal voor wie van snorkelen, duiken en relaxen op het strand houdt.
  8. Delphi
    Delphi, ooit beschouwd als het centrum van de wereld door de oude Grieken, is een van de belangrijkste archeologische locaties van Griekenland. Bezoekers kunnen de oude tempels en het theater verkennen, en genieten van het uitzicht op de omliggende bergen.
  9. Thessaloniki
    Thessaloniki is de tweede stad van Griekenland en staat bekend om zijn levendige cultuur, festivals en geschiedenis. De stad heeft een mix van Byzantijnse, Ottomaanse en moderne invloeden, en biedt een dynamische sfeer vol musea, markten en eetgelegenheden.
  10. Meteora
    Meteora is een unieke bestemming met kloosters die op torenhoge rotsen zijn gebouwd. Het gebied biedt spectaculaire uitzichten en is ideaal voor avontuurlijke reizigers die houden van wandelen en cultuur.

You may also like...

Geef een antwoord